Fanii lui Rangers sunt în extaz după anunțul transferului lui Ianis Hagi. Oficialii scoțieni nu au confirmat mutarea

Fanii lui Rangers sunt în extaz după anunțul transferului lui Ianis Hagi. Oficialii scoțieni nu au confirmat mutarea
Fanii lui Rangers sunt în extaz după anunțul transferului lui Ianis Hagi. Oficialii scoțieni nu au confirmat mutarea

Despre Ianis Hagi se vorbește la superlativ în aceste momente, cel puțin printre fanii lui Rangers, care sunt extaziați după anunțul transferului acestuia pe Ibrox Park

Extaz în Scoția! Totuși, transferul lui Ianis Hagi la Rangers nu a fost confirmat oficial de club

Prezentam miercuri informația conform căreia Ianis Hagi a fost transferat de Glasgow Rangers de la Genk. Gazzetta dello Sport a făcut acest anunț, care a stîrnit un viu interes atât în țara noastră, cât și în Scoția. Se putea vorbi de finalul „telenovelei” Ianis Hagi, care fusese purtat prin toată Europa în perioada în care fotbalul a fost pus pe „hold” din cauza pandemiei. Venit în iarnă la Glasgow Rangers sub formă de împrumut de la Genk, Ianis Hagi a impresionat sub comanda lui Steven Gerrard, ceea ce i-a făcut pe oficialii grupării scoțiene să se gândească la modul cel mai serios de a-l aduce pe internaționalul român pe Ibrox Park. Pentru aceasta trebuiau să activeze clauza de cumpărare definitivă, suma cerută de Genk fiind de 5 milioane de euro.

Ceea ce se pare că au și făcut, după cum susține presa din Italia, care arată totodată și eșecul suferit cel puțin temporar de Lazio în achiziționarea lui Hagi jr. Deocamdată, Rangers nu a confirmat mutarea, dar cei mai mulți dintre fanii scoțieni sunt în extaz. Există și unii sceptici, în absența unor informații oficiale.

„Citează sursa. Sunt disperat să fie adevărată această informaţie, dar am să aştept anunţul clubului”, „Sper că este adevărat”, „Magic”, „Mare jucător, trebuie să arate asta şi în jocurile mai uşoare!”, „Dacă este adevărat este o semnătură excelentă şi arată intenţiile”, sunt doar câteva dintre reacțiile fanilor pe rețelele de socializare.

Ianis Hagi era dorit și de Lazio

De achiziționarea lui Ianis Hagi erau interesați și cei de la Lazio, gruparea surpriză din acest sezon de Serie A, echipa din capitala Italiei fiind foarte aproape de a juca în viitorul sezon în grupele Ligii Campionilor. Gazzetta dello Sport a anunţat însă eşecul intenţiilor lui Lazio. Jurnaliștii italieni au aflat mişcarea celor de la Glasgow si au publicat deja informaţia. Conform acestora, fiul Regelui va continua la Rangers, după ce trupa antrenată de Steven Gerrard a activat opţiunea de cumpărare definitivă, pentru suma de 5 milioane de euro.

Ianis Hagi, 21 de ani, a disputat 12 meciuri în tricoul echipei Glasgow Rangers, pentru care a marcat 3 goluri și a oferit trei pase decisive.