Veste bună pentru Ianis Hagi! Ce mesaj a primit fotbalistul din partea antrenorului Steven Gerrard

Veste bună pentru Ianis Hagi! Ce mesaj a primit fotbalistul din partea antrenorului Steven Gerrard
Veste bună pentru Ianis Hagi! Ce mesaj a primit fotbalistul din partea antrenorului Steven Gerrard

Ianis Hagi a ajuns la începutul acestui an la Glasgow Rangers, unde l-a impresionat pe managerul Steven Gerrard.

Veste bună pentru Ianis Hagi! Ce mesaj a primit fotbalistul de la antrenorul Steven Gerrard

Purtând pe umeri povara unui nume greu, Ianis Hagi trebuie să lupte mult pentru a confirma. Mai mereu comparat cu tatăl său, marele Gică Hagi, Ianis trage din greu să le arate tuturor că merită să fie titular la orice echipă ar juca. Și nu doar atât, ci să se spună despre el că este fotbalist. Chiar dacă a avut o experiență nefericită în Serie A, la Fiorentina (n.r. – a bifat doar două meciuri în doi ani), unde s-a transferat spun unii specialiști, mult prea devreme, nefiind practic pregătit să facă pasul într-un campionat puternic, Ianis Hagi nu a dezarmat. După ce a revenit la Viitorul a luat din nou drumul străinătății, iar începutul acestui an l-a găsit la Glasgow Rangers, unde a făcut furori și i-a impresionat pe fanii de pe Ibrox, dar, mai mult, și pe managerul Steven Gerrard.

O confirmă Gică Hagi, care a dezvăluit ce i-a comunicat fostul mare fotbalist Steven Gerrard într-o discuție pe care au avut-o despre Ianis.

„Daca îl vezi jucând, iți dai seama că are un talent imens, e un număr 10 care știe să facă totul. La Firenze era tânăr și în Italia nu există răbdare cu jucătorii tineri”, a spus Gică Hagi, într-un interviu acordat cotidianului Corriere dello Sport. Regele a continuat: „De același lucru a avut parte și la Genk. Acum e la Rangers, unde l-a vrut Gerrard, care mi-a transmis că face lucruri excepționale. Chiar și jucătorilor excepționali trebuie să le dai posibilitatea să greșească”.

Ianis Hagi l-a impresionat pe managerul Steven Gerrard
Ianis Hagi l-a impresionat pe managerul Steven Gerrard

Ianis Hagi, dorit tot mai insistent pe Ibrox Park

Ianis Hagi a venit la Rangers sub formă de împrumut de la Genk, grupare care solicită 5 milioane de euro în schimbul transferului definitiv al internaționalului român. Deocamdată, oficialii lui Rangers nu au activat opțiunea de transfer, din cauza unor probleme financiare cu care se confruntă, existând la un moment dat varianta vânzării finlandezului Kamara la Olympique Marseille, pentru 9 milioane de euro, scoțienii făcând astfel rost de banii necesari transferului lui Ianis Hagi pe Ibrox Park. Un lucru este cert, Steven Gerrard este impresionat de calitățile mijlocașului român, iar fanii îl vor la echipă.

„Te rugăm, rămâi acasă, rămâi la Rangers”, „Te iubim, Ianis”, „Are doar 21 de ani și deja înțelege ce înseamnă să fii un jucător al lui Rangers, un gest de clasă al lui Ianis”, „Ai grijă de tine, Ianis, și semnează contractul ăla”, „Un jucător extraordinar cu o mentalitate de învingător. Mulți ar trebui să învețe de la el”, sunt doar câteva dintre mesajele fanilor lui Rangers.

Ianis Hagi, 21 de ani, a disputat 12 meciuri în tricoul echipei Glasgow Rangers, pentru care a marcat 3 goluri și a oferit două pase decisive.