Fanii lui Rangers îi iau apărarea lui Ianis Hagi. Cum au reacționat după decizia lui Gerrard

de: Andrei Simion
17 10. 2020

Glasgow Rangers a obţinut o victorie foarte importantă în faţa rivalei, în Old Firm Derby, scor 2-0. Fundaşul central Goldson a fost eroul echipei lui Steven Gerrard, cu o „dublă” în faţa rivalei. Dar Ianis Hagi a fost uitat pe banca de rezerve în cel mai important meci al sezonului pentru echipa sa. O decizie care nu a fost deloc pe placul fanilor. Au fost adevărate proteste ale scoţienilor pe reţelele de socializare, imediat după anunţarea echipelor de start. Gerrard l-a ales pe Brandon Barker în detrimentul lui Hagi, iar reacţiile au fost vehemente.

Serios afectată de pandemia de coronavirus, Celtic nu a putut alinia un „prim 11” suficient de competitiv. Partida a fost dominată clar de Rangers, iar Gerrard nu l-a mai introdus deloc pe Ianis Hagi. În ciuda faptului că fanii l-au cerut cu insistenţă şi pe parcursul partidei. Gerrard l-a scos pe Barker în minutul 64, dar a fost introdus Jordan Jones, nu Ianis. Cel mai probabil, românul va fi titular în partida de joi, din Europa League, contra celor de la Standard Liege.

Steven Gerrard a luat decizia de a-l lăsa pe bancă pe Ianis şi pentru că românul vine după o săptămână foarte grea. A jucat în toate cele trei partide pierdute de România la ultima acţiune internaţională. Ba mai mult, a avut şi un conflict cu selecţionerul Mirel Rădoi.

Cu acest rezultat, Glasgow Rangers îşi confirmă poziţia de lider în Scoţia. Are 29 de puncte după primele 11 partide, faţă de doar 25 ale rivalei sale. Dar Celtic are un meci mai puţin disputat. După 9 ani în care Celtic a reuşit să îşi asigure titlul de campioană, fanii lui Rangers speră că acesta va fi sezonul lui Rangers.