Familia premierului Florin Cîțu l-a executat silit! Conflictul vechi de 15 ani a fost, în sfârșit, aplanat

Familia premierului Florin Cîțu l-a executat silit! Conflictul vechi de 15 ani a fost, în sfârșit, aplanat
Părinții premierului l-au amenințat pe primaril Gheorghe Stanciu cu DNA-ul

Vasile și Elena Cîțu, părinții premierului Florin Cîțu, de mai bine de 15 ani se află în război cu fostul primar din localitatea Voineasa. Totul a plecat de la cele aproximativ 50 de hectare de pădure neretrocedate familie Cîțu de Gheorghe Stanciu, cel care deținuse funcția de primar în Voineasa.

Părinții premierului Cîțu se luptă de 15 ani pentru 50 de hectare de pădure

Până de curând despre Vasile și Elena Cîțu, părinții premierului Cîțu, nu prea s-a vorbit. Ceea ce se știa este faptul că ar fi reușit în câțiva ani să recupereze mai multe hectare de teren, fie arabil, fie păduri. Recentele informații ieșite la iveală vorbesc de o luptă de mai bine de 15 ani pentru câteva hectare de pădure în localitatea Voineasa.

În urmă cu 15 ani, Vasile și Elena Cîțu, au cerut primăriei să le retrocedeze 50 de hectare de pădure aflate în aproprierea localității. Primarul de la acea vreme, Gheorghe Stanciu, deși exista o decizie dată de instanță, a decis să nu treacă la procedura de retrocedare.

Așa se face că de mai bine de 15 ani există acest conflict între Vasile și Elena Cîțu, părinții premierului Cîțu, și Gheorghe Stancu, astăzi nemai fiind în funcția de primar în localitatea Voineasa.

Instanța îl execută silit pe Gheorghe Stanciu, fostul primar din Voineasa

Timp de 15 ani tatăl premierului Florin Cîțu s-a luptat prin tribunale pentru un drept deja recunoscut în instanță. Surse apropiate spun că în septembrie anul trecut o nouă instanță a dat decizia de executare silită a fostul edil, Gheorghe Stanciu, pentru suma de 1.000 de lei.

Litigiul dintre părinții premierului Cîțu și autoritățile locale, conduse de Gheorghe Stanciu, au început în 2005. Este momentul la care Vasile și Elena Cîțu cereau în instanță retrocederarea celor 50 de hectare de pădure din Voineasa.

Terenul era împărțit în două suprafețe disctincte, una de 10 hectare și alta de 40 de hectare. Cum timp de cinci ani, până în 2010, nu s-a întâmplat nimic, cei doi au mers din nou în instanță să-și ceară drepturile. Procesul a durat doi ani, în 2012 instanța dându-le din nou câștig de cauză.

Părinții premierului l-au amenințat pe primaril Gheorghe Stanciu cu DNA-ul

Nici la acest moment autoritățile locale nu au întreprins nimic, în urma deciziei definitive date de instanță. Justificarea edilului de la acea vreme, Gheorghe Stanciu, era că cei din Comisia Locală Voineasa nu erau de acord cu decizia instanței, și de aceea nu a făcut nimic în acest sens.

În urma tergiversărilor din partea primarului Gheorghe Stanciu, părinții lui Florin Cîțu au trecut la amenințări la adresa acestuia, spunând chiar că vor trimite plângeri la DNA.

”Vă avertizăm, domnule primar, că, dacă în termen de trei zile de la primirea prezentei notificări nu ne veţi respecta întocmai hotărârile judecătoreşti, vă vom face plângere penală pentru nerespectarea hotărârilor judecătoreşti (pe care o vom depune la DNA – Serviciul Teritorial Piteşti), şi vă vom chema în judecată alături de cancelaria primului ministru al României, prim ministru care a ieşit în presă şi a spus că trebuie să se respecte hotărârile judecătoreşti şi să li se restituie proprietăţile celor care le-au fost confiscate abuziv. Desigur că vom solicita şi dezdăunări”, îl amenințau soții Cîțu pe Gheroghe Stanciu în 2013.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI