Familia lui Culiță Sterp, cu sute de oi, în Hațeg, se îmbogătește de Paște. Cu cât vinde Mama Geta, brici la socoteli, kilogramul de carne de miel EXCLUSIV
Mama Geta, a celebrului artist Culiță Sterp, este o adevărată femeie de afaceri, în Hațeg. Simpatica femeie, pricepută la socoteli, ne-a vorbit, în interviul pentru Playtech Știri, despre pregătirile pentru Sărbătorile Pascale. Ne-a spus și cu cât vinde, în 2024, kilogramul de carne de miel. Ea explică de ce prețurile au crescut, în loc să scadă, mai ales că porumbul s-a ieftinit la jumătate.
”Avem câteva sute de oi, la stână”. Cât costă kilogramul de carne de miel, în 2024?
Mama lui Culiță Sterp ne-a vorbit despre munca la stână, despre prețul la carnea de miel, preferata românilor pentru preparatele tradiționale de Paște:
”Noi avem câteva sute de oi, la stână, două turme, e muncă multă. Se vinde bine carnea de miel, mai ales de vreo 5 ani, se dă bine în tot cursul anilor. Anul acesta carnea de miel nu trebuia să fie mai scumpă, pentru că porumbul s-a iefitin, a scăzut după ce a fost adus și din Ucraina.
Dimpotrivă, carnea trebuia să scadă cu 10 lei kilogramul. Anul trecut un kilogram de porumb era vreo 1, 4 lei, în 2024 l-am luat cu 0,7 lei, la jumătate de preț. Carnea de miel s-a scumpit pentru că cerința e mare, iar oferta este mică, s-au împuținat în țară turmele de oi”.
Mama Geta ne-a spus și cu cât vinde ea un kilogram de carne de miel, din care românii prepară deliciosul drob:
”Dacă, la piață, un kilogram de carne de miel costă cam 60 de lei, noi îl dăm, de acasă, cu 45-50 de lei kilogramul”.
Ce meniu strict are Mama Geta, de Paște: ”Nu mă complic!”
Mama Geta mai susține că nu face pregătiri foarte mari, pentru masa de Paște, chiar dacă vin la masă cei patru copii, cu nepoții, soții și soțiile. Iată care este meniul ei strict pentru invitați, dar și de ce nu prepară tot felul de aperitive, ca pe la alte case cu pretenții:
”De când mă știu, de când sunt aici cu gospodăria, nu mi-a plăcut să fac 1.000 de feluri de mâncare, și pe care mai apoi să le arunc. Prepar ciorbă de miel, două-trei feluri de prăjituri, friptură de miel și drob, atât.
Nu mă complic cu salată de vinete sau de beouf, ca să stau să muncesc, iar mai apoi să nu le mai mănânce nimeni. Nu fac cumpărăturile în avans, cu o zi înainte încep treaba prin bucătărie, apoi vin copiii, punem ce am pregătit pe masă și suntem foarte mulțumiți cu ce avem”.
Cu ce probleme de sănătate s-a confruntat Culiță Sterp, după ”Survivor”?
Culiță Sterp pare să fie candidatul ideal pentru concursurile de supraviețuire. Nu de alta, dar mama lui susține că este vânjos, sănătos, și cu o mare putere de refacere fizică:
”Culiță a avut niște probleme minore de sănătate, cu oasele, după participarea la Survivor, dar s-a refăcut foarte bine. Băieții mei, Iancu și Culiță, sunt robuști, foarte căliți, hrăniți bine. Sunt sănătoși de la Mama-Natură”.
Mama Geta a apărut într-un videoclip al celebrului ei fiu, Culiță Sterp, este și ea vedetă acum:
”M-a filmat pentru piesa ”Mă bate mama!”, mă mai bagă prin videoclipurile lui. Vine, mă filmează pe acasă, apoi folosește cadrele în care îl îmbrățișez. Îmi sunt dragi toți copiii”, ne-a mai declarat mama lui Culiță Sterp, în exclusivitate pentru Playtech Știri.
Mama Geta are patru copii, doi băieți, Iancu și Culiță, și două fete, Geta și Ileana. Geta este cea care o ajută foarte mult la stână, dar și cu vânzarea produselor, în magazinul alimentar “Iancu şi Geta”, din Hațeg.