18 mart. 2024 | 13:02

Fabrica din România care reia producția. Angajații vor reveni la muncă, ce s-a întâmplat

News
Fabrica din România care reia producția. Angajații vor reveni la muncă, ce s-a întâmplat
Fabrica de lactate se redeschide

Una dintre cele mai mari fabrici din România își reia activitatea de astăzi, după ce a fost suspendată în urmă cu un an pentru o perioadă de trei ani. Sute de angajați vor reveni la muncă mai devreme.

Lactate Natura reia producția

Producătorul de lapte și brânză Lactate Natura își reia producția mult mai devreme. Inițial, reprezentanții fabricii au decis, în urmă cu un an, suspendarea activității pentru o perioadă de trei ani, din cauza comenzilor mici.

Mai mult, compania scoate la vânzare prin licitație competitivă un teren, clădiri și bunuri mobile, utilaje specifice unei fabrici de lactate la un preț de 9,5 milioane de lei.

Terenul are o suprafață de 8.288 de metri pătrați, cu o suprafață construită la sol de 3.270 mp, având edificate 7 corpuri de clădire. Lactate Natura a fost lansată în anul 1991 prin preluarea patrimoniului fostei întreprinderi de Industrializare a Laptelui Dâmbovița.

Este cea mai mare fabrică de prelucrare a laptelui din județul Dâmbovița. Are o tradiție de mai multe de 50 de ani, având colaborări cu mai mulți fermieri din zona de sud a țării.

Fabrică unică din România, reintrodusă în circuitul economic

O fabrică unică din România este reintrodusă cu succes în circuitul economic. Este vorba despre singurul loc unde se poate produce compost special pentru ciuperci. Aceasta se află în localitatea Axinte, iar acum, fermierii nu mai sunt nevoiți să importe materialul necesar culturii din Ungaria.

Construcția a existat până acum, dar proiectul fusese abandonat. Fabrica a fost readusă la viață, iar în scurt timp va scoate prima producție la compostul pentru ciupercile Champignon.

Din cauza prețurilor mult prea mari la compostul adus din străinătate, în ultimii ani, producătorii de ciuperci au intrat în faliment.

„Compostul adus din alte țări faza a treia vorbim aici și are un preț undeva la între 185 și 200 euro pe tonă acolo, fără transport, iar transportul mai este undeva la 1.500 euro pe 20-22 tone, cât încape într-un TIR estimativ. Așa va fi undeva sub 150 euro pe toană. Să sperăm că o să avem ciuperci ieftine, să nu mai importăm”, spune Puiu Ilisei, unul dintre producători.

Parteneri
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Schimbări majore la Instagram. Cum vor fi afectați utilizatorii
EVZ.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Șoferii români sunt obligați. Se aplică din 1 MAI. Regulile pe care scrie amendă şi SUSPENDARE PERMIS
Capital.ro
Pască cu brânză în aluat pufos de cozonac. Ingredientul care face ca aluatul să fie identic cu cel de la coferărie
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Este INTERZIS în MIERCUREA MARE! Păcat greu dacă nu respecți
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro