21 sept. 2023 | 06:38

Explozie urmată de incendiu la o magistrală de transport gaz din Călimănești. Patru persoane au murit, iar alte cinci sunt rănite. A fost activat Planul Roșu

News
Explozie urmată de incendiu la o magistrală de transport gaz din Călimănești. Patru persoane au murit, iar alte cinci sunt rănite. A fost activat Planul Roșu
Patru victime decedate, alte cinci internate de urgență

O tragedie fără margini a avut loc la Călimănești, județul Vrancea, acolo unde în cursul nopții de miercuri spre joi, a avut loc o explozie, urmată de un incendiu devastator la o magistrală de gaz. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea a fost alertat și a intervenit de urgență pentru stingerea focului și salvarea victimelor. Din păcate, patru persoane au fost carbonizate, iar alte cinci sunt rănite.

Echipajele de pompieri au intervenit de urgență

Județul Vrancea se confruntă cu o situație de urgență majoră, după ce un puternic incendiu a izbucnit la o magistrală de gaz în localitatea Călimăneşti. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea, Florin Olaru, a anunțat că la ora 01:30 a fost declanșat Planul Roșu de Intervenție pentru a gestiona situația critică.

La fața locului au intervenit pompierii de la Secţia de Pompieri Adjud cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, Staţia de Pompieri Panciu cu două autospeciale similare, și Detaşamentul de Pompieri Focşani cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. De asemenea, au fost trimise patru ambulanţe SMURD, o autospecială de transport persoane şi victime multiple a ISU Vrancea şi cinci ambulanţe al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea. Focul a fost lichidat după 3 ore, pompierii lucrând și acum pentru răcirea utilajelor afectate de incendiu.

Bilanțul tragediei de la Călimănești

În acest moment, există informații despre cinci persoane rănite care au fost transportate la spital, însă nu se cunosc detalii despre starea lor. Din păcate, alte patru persoane au fost găsite carbonizate, aceștia fiind o parte dintre angajații societății care executau lucrări la autostradă.

Autoritățile au decis să închidă traficul rutier pe DN2 E85, pe o porțiune de 2 kilometri într-un sens, pentru a asigura condiții de siguranță în zonă.

Cu scopul de a informa populația și de a menține siguranța publică, un mesaj RO-Alert a fost emis pentru a avertiza cetățenii despre degajările mari de fum. În plus, Transgaz a anunțat că alimentarea cu gaz va fi întreruptă temporar la Focşani, Adjud și Odobeşti până la stingerea incendiului.

Autoritățile din Vrancea și echipele de intervenție depun toate eforturile pentru a gestiona această situație de urgență și pentru a proteja comunitatea locală. Investigațiile cu privire la cauza incendiului vor continua pentru a se stabili circumstanțele exacte ale acestui incident devastator. Din păcate, această nouă tragedie a avut loc la o distanță de trei săptămâni față de exploziile de la Crevedia.

În ce stare se află victimele

După apelul la 112, Serviciul Județean de Ambulanță Vrancea a alocat rapid 5 echipaje tip B în zona incendiului devastator. Cele cinci victime ale incendiului s-au deplasat cu mașina personală la Centrul de Primiri Urgențe (CPU) Adjud, acolo unde personalul medical a intervenit imediat pentru a le acorda îngrijiri medicale. Trei dintre aceste victime au necesitat internare în Spitalul Municipal Adjud.

Pentru celelalte două victime, situația a fost mai complexă, având în vedere gradul arsurilor de pe corp. S-a solicitat transferul lor din CPU Adjud către Aeroportul Bacău, cu ajutorul echipajelor Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea de urgență tip C2.

Prima victimă, un bărbat în vârstă de 61 de ani, conștient, avea arsuri pe o suprafață extrem de mare a corpului, respectiv 65%. Această persoană a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea cu medic și transportată la Aeroportul Bacău, de unde a fost transferată la Spitalul Bagdasar Arseni din București, cu ajutorul unui elicopter SMURD.

A doua victimă, un bărbat în vârstă de 53 de ani, conștient, prezenta arsuri pe 40% din suprafața corpului. Această persoană a fost preluată de al doilea echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea cu medic și transportată la Aeroportul Bacău, de unde a fost transferată la Spitalul Floreasca din București, tot cu ajutorul elicopterului SMURD.

Planul Roșu de Intervenție, declanșat în urma incendiului, a fost dezactivat la ora 03:30, în urma eforturilor coordonate ale autorităților și echipelor de intervenție, potrivit ziaruldevrancea.ro.

Vezi imagini cu incendiu, surprins de la câteva sute de metri distanță:

Urmărește cum a fost observat impactul incendiului de la distanță:

Primele declarații ale pompierilor:

Parteneri
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului
Redactia.ro
Locul din inima Transilvaniei cu peisaje desprinse din povești. Este destinația ideală pentru vacanța de Paște
Click.ro
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune că „e groaznic”: „Nu ne așteptam”
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Cum să treci de la falsificat de permise la un garaj de sute de mii de euro. Francesco Gabriel Cheianu are rețeta succesului
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
A devenit ILEGAL. Nu mai poți urmări la TV. S-a votat lege marți, 30 aprilie
Capital.ro
El este următorul sfânt al României, propus pentru canonizare în 2025 | "Ştia să îi facă pe toți să își găsească pacea sufletului"
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
CUTREMUR de 1 MAI! MII de ROMÂNI s-au PANICAT
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
CRBL, primul interviu după divorț. Alături de cine va petrece Paștele anul acesta: „Să nu exagerăm”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro