Un mort și mai mulți răniți, după o explozie la o fabrică de armament din Băbeni, Vâlcea

Un mort și mai mulți răniți, după o explozie la o fabrică de armament din Băbeni, Vâlcea
Explozie la o fabrică de armament din Băbeni

O explozie puternică s-a produs, joi, la fabrica de armament din Băbeni, județul Vâlcea. Potrivit primelor informații, o persoană a murit în urma deflagrației și maimulte au fost rănite.

Este vorba despre un proiectil care a explodat la Uzina Mecanică Băbeni. Explozia, care a fost urmată de un incendiu, a fost anunțată prin apel la numărul de urgență 112.

La fața locului au fost mobilizate echipaje de intervenție SMURD și din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea.

Un tânăr a murit în urma exploziei

Salvatorii sosiți la locul exploziei au încercat să resusciteze victima, un tânăr de 22 de ani, dar din păcate nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Mama lui, care lucra și ea în cadrul uzinei, a suferit un atac de panică .

Potrivit informațiilor de pe site-ul unității, Uzina Mecanică Băbeni a fost înființată în anul 1981 ca o societate făcând parte din  Sistemul Național de Apărare având doua capacități de fabricație:

  • Capacitate militară de încărcare produse de artilerie și delaborare muniție;
  • Capacitate de execuție ambalaje de lemn pentru industria militară, fiind concepută ca cea mai mare în domeniu;

Principalii beneficiari ai produselor Uzinei Mecanice Băbeni sunt Ministerul Apărării Naționale din România, iar pe plan extern parteneri din Europa și Asia.