Exit Poll ora 12:00 Alegeri Prezidențiale. Harta județelor unde Viorica Dăncilă ar fi peste Klaus Iohannis

de: Madalina Moraru
24 11. 2019

Al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 2019 a debutat în dimineața de 24 noiembrie. Secțiile de votare au fost deschise la ora 7:00 și se vor închide la 21:00, duminică. Cei doi candidați înscriși în lupta electorală pentru Cotroceni și-au exprimat acest vot cetățenesc deja, fiind prezenți în secțiile de votare. Actualul șef al statului, Klaus Iohannis, a mers la secția de votare a președinților, și anume liceul Jean Monnet, pe când contracandidata sa, Viorica Dăncilă, a votat la liceul Sf. Sava, din Capitală.

Exit Poll ora 12:00 Alegeri Prezidențiale. Harta județelor unde Viorica Dăncilă ar fi peste Klaus Iohannis

Românii au putut merge la vot începând cu ora 7:00, atunci când s-au deschis secțiile de votare

Rezultatele parțiale ale sondajelor efectuate cu prilejul ieșirii de la vot la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale ar putea fi făcute publice de către BEC, în următoarele ore. Românii vor avea o certitudine ceva mai mare în cea ce privește viitorul conducător al țării, în jurul orei 21:00, când se vor închide secțiile de votare. Însă, până la finalizarea votului de duminică seară, există județe în care candidata PSD la prezidențiale ar conduce și ar ocupa o poziție fruntașă în rândul preferințelor alegătorilor.

La ora 12:00, duminică, județul Teleorman a fost desemnat ca fiind pe primele poziții în ceea ce privește prezența la vot. Aproximativ 21% dintre locuitorii județului au ieșit să voteze până la această oră. Este urmat de o diferență de mai puțin de 1%, de județele Ilfov și Olt. Totodată, în București, doar 16% din populație a mers la vot. Există surse care au admis că, la fel ca-n primul tur al scrutinului, în județe precum Teleorman, Botoșani, Târgu Jiu, Dolj sau Giurgiu, candidata PSD ar fi printre preferințele alegătorilor, având o majoritate mai bună față de Klaus Iohannis.

De asemenea, până acum, duminică, cea mai scăzută prezență la vot s-a înregistrat în Harghita, acolo unde au mers să voteze doar 7% dintre cetățenii cu acest drept. În Covasna, procentul e puțin mai mare, dar la rămâne unul scăzut la nivel de țară, de 7,8%. Media generală pe țară, la ora 12:30, a fost de 19,31%.