Începem weekend-ul cu un test IQ foarte interesant, mai ales pentru iubitorii de pizza. Toto ce trebuie să faceți este să identificați o pizza fără pereche, care are toppingul diferit față de celelalte.
Cu toții ne naștem cu un potențial de inteligență moștenit genetic de la părinții noștri. Psihologii au inteligență nativă sau inteligență fluidă. Desigur, pe parcursul vieții, depinde de noi dacă acesta se modifică sau nu.
În momentul de față, există mai multe teste de inteligență standardizate, care au capacitatea de a măsura IQ-ul începând cu vârsta de circa 3 ani și până la 90 de ani. O evaluare corectă și complexă a abilităților cognitive poate fi făcută abia după vârsta de 6 ani.
Testele pe care le găsim pe internet nu sunt cele oferite de specialiști, dar reprezintă un mod interesant și diferit de a ne testa abilitățile cognitive prin rezolvarea de puzzle-uri ușoare.
De asemenea, vă va testa gândirea critică și abilitățile de raționament critic. Rezolvând des aceste teste, capacitatea dumneavoastră de raționament și aplicarea tehnicilor de gândire critică va crește progresiv, permițându-ți să evaluezi diverse circumstanțe.
Testul de astăzi pare ușor la prima vedere, dar adevărata provocare este timpul. Trebuie să găsiți pizza fără pereche în doar 15 secunde. Credeți că reușiți? Dacă ați reușit în timpul alocat, felicitări! Dacă nu, găsiți răspunsul în imaginea de mai jos.
Rezultatele testelor de IQ se împart în trei grupe, după cum urmează:
În această categorie se situează cei cu IQ-ul între 100 și 20. Circa 25% din populație înregistrează un IQ de circa 90, iar cei care au sub 20 suferă de deficiență mintală gravă.
Coeficientul mediu de inteligență al unui om este de 100. Între 101 și 110 sunt considerate valori medii. Potrivit specialiștilor, persoanele cu rezultate în acest interval termină studii superioare cu ceva dificultate, dar pot compensa prin muncă.
În această categorie se află cei cu IQ-ul între 111 și 140. Între 110 și 120 au circa 12% din populație, între 121 și 130 în jur de 6%, între 131 și 140 mai puțin de 3% din populație, iar peste 140 circa 0,2%. Cel mai mare factor cunoscut astăzi este de 240.