18 mart. 2020 | 19:44

EXCLUSIV Situație dramatică la Gerota! Ce se întâmplă, de fapt, după internarea lui Nelu Lupu

Știri generale
EXCLUSIV Situație dramatică la Gerota! Ce se întâmplă, de fapt, după internarea lui Nelu Lupu
Strigător la cer. Ce se întâmplă acum cu fostul ofițer MAI care a infectat zeci de oameni la Spitalul Gerota

Au trecut zece zile de când spitalul “Dimitrie Gerota” a intrat în carantină, după ce fostul comisar-șef al Poliției Capitalei, Nelu Lupu, a fost confirmat pozitiv cu Coronavirs. Bărbatul se internase pentru probleme cardiace și a ascuns faptul că se întorsese recent dintr-o vacanță pe care o petrecuse cu amanta în Israel.

EXCLUSIV Situație dramatică la Gerota! Ce se întâmplă, de fapt, după internarea lui Nelu Lupu

Ba mai mult, el a semnat un formular pe proprie răspundere, care atesta cele declarate verbal. Abia după ce testul de coronavirus a ieșit pozitiv și a început o anchetă epidemiologică, bărbatul s-a văzut nevoit să recunoască faptul că se întorsese din străinătate:

“Pacientul cu pricina este prieten al directorului spitalului, domnul doctor Dinu Dragomir, medic primar cardiologie. Acesta l-a plimbat prin tot spitalul pe domnul Lupu, pentru a-i arăta ultimele modificări și de pe fiecare sectie. Fiind militar cu ștate vechi, care s-a tratat toata viața la Gerota, pacientul a dat mâna și s-a pupat pe obraz cu o mulțime de cadre medicale, pe care le-a cunoscut de-a lungul anilor. La Gerota toata lumea îl știe pe Lupu. De fapt, toată familia lui s-a tratat aici”, își începe pledoaria un cadru medicalde la Spitalul Militar.

În prezent, situația este una dramatică la “Dimitrie Gerota”. Peste 27 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Medici și asistente dar și doi pacienți. Printre persoanele infectate se numără directorul spitalului, mai sus menționat, asistentele și infirmierele de pe sectia de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), medici și asistente de pe secția de gastroenterologie. Cadrele medicale spun că autoritățile i-au neglijat și i-au lăsat să se infecteze uniii pe alții. Toți sunt mâhniți și ar dori să spună lumii întregi tot ceea ce se întâmplă, însă li s- a pus deja în vedere faptul că vor exista repercursiuni dacă vorbesc. Mai exact, li s-a transmis indirect faptul că își vor pierde postul:

“Una dintre asistentele șefe este în stare gravă, are astm bronșic, iar asta i-a agravat starea. Ne-am infectat unii de la alții după ce au băgat spitalul în carantină. Oricât am încercat să ne ferim, ne-a fost imposibil să nu intrăm în contact unii cu alții. Nu numai noi suntem speriate, ci și familiile noastre. Sunt și ei în izolare la domiciliu, pentru ca fiecare s-a dus acasă în zilele în care a pacientul a fost internat în spital. Ne este dor de ei”, ne-a mărturisit aceeași sursă.

sursă foto: INQUAM_Photos_Octav_Ganea

sursă foto: INQUAM_Photos_Octav_Ganea

 

Mutați marți noaptea la Matei Balș și Victor Babeș

Marți, 17 martie, au fost finalizate testele de coronavirus pentru o parte din cadrele medicale de la “Dimitrie Gerota”. Astfel, 22 de teste au ieșit pozitiv, iar marti noaptea, toate persoanele au fost transportate cu izoleta de la Spitalul Militar la spitalele de Boli Infecțioase “Matei Balș” și „Victor Babeș”. Informațiile sursei Impact.ro, căruia nu îi vom dezvălui identitatea pentru a o proteja, sunt confirmate și de cele spune de alte cadre medicale aflate în carantină la Gerota:

Silvia Costinean-MEDIC

„Primesc mărturii că doctorii și asistentele sunt amenințate cu sancțiuni dacă vorbesc, dacă spun adevărul despre ce se întâmplă în spitale. Ma gândesc așa: vor sancționa morții? LE: mai ales cei din spitalele assmb, dar nu numai. Sancționează cea mai drastică – desfacerea contractului de muncă. Culmea este ca aceasta sancțiune este salvatoare de viață, a celui care este sancționat, prin urmare nu este o pedeapsă. Doar pentru alții, cei care ar trebui ajutați”.

Actrița Natalie Ester a cărei mamă este medic:

„Strigătul mamei îl strig eu acum, pentru că nu are FB. Are în schimb colegi (18!!!) personal medical de la Gerota care sunt luați în acest moment cu salvările pentru că, în sfârşit, au fost teste pentru ei. Şi au ieşit pozitiv. De zile întregi, medicii şi asistentele stau închişi acolo, fără nicio protecție. Au primit ordine verbale, domnule Arafat, de ce nu le-ați dat în scris?! – ca să nu părăsească spitalul. Au primit amenințări să nu divulge nimic. Cei care au rămas în spital, aşteaptă să le vină şi lor rezultatele. Închişi ca animalele, într-o cuşcă şi contaminându-se reciproc. Va răbufni tot şi va răbufni urât”.

PlaySport
Ireal! Uriașul Gațu a divorțat la 78 de ani și s-a cuplat cu menajera, mai tânără cu 25 de ani: Cum arată femeia care i-a luat mințile campionului mondial
Ego.ro
Larisa Popa a încins internetul! E din ce în ce mai îndrăzneață. Ireal cum s-a putut fotografia
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Cancan.ro
Lovitură de teatru! Andreea nu a fost singura victimă a lui Mirel. Declarații incendiare
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
A fost lovit o dată în față și a murit. Un bărbat din Ploiești a fost ucis după ce și-a parcat mașina
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
EVZ.ro
Prințul Harry, presat de Meghan să se împace cu Familia Regală. Este un interes la mijloc
Adevarul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Motivul pentru care femeile nu au recurs la operația de separare VIDEO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Libertatea.ro
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Imaginile care fac înconjurul României: Primar PNL prins cu amanta pe câmp. "Ce faci, domn primar? Este zi de post azi"
Redactia.ro
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Digisport.ro
11.000 de soldați români, trimiși la moarte sigură de un general rus: „Nu am crezut că sunteți atât de proști!” Povestea terifiantă a bătăliei de la Oarba de Mureș
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Digi24
Putin avertizează că Rusia va doborî toate avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt folosite din țări terțe, ele devin ținte legitime
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
EVZ.ro
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Spynews
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
Capital.ro
Categoriile de pensionari care vor fi afectate de noua lege. Dumitru Costin, BNS: "Ei vor avea pensii mai mici"
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
ANAF va CONTROLA familiile! Pe 15 aprilie încep VERIFICĂRILE
Mediaflux
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro