EXCLUSIV Necazurile se țin lanț de familia lui Didi Prodan. Ce s-a ales de averea de milioane de euro, lăsată soției și celor doi copii

de: Ștefan R. Apostol
19 03. 2020

Peste numai 4 zile, Daniel Prodan ar fi împlinit vârsta de 48 de ani. Ar fi fost sărbătorit cu mare fast de frate și prieteni, dar mai ales de soție și cei doi copii. Acum însă, Licinia, Răzvan și Ștefania vor merge la cimir pentru a-l comemora pe Didi. Fostul mare fotbalist a decedat în 2016, în urma unui infarct masiv, pe când se afla acasă, pe fotoliu, în fața televizorului, uitându-se la știrile sportive. La înmormântarea acestuia au participat majoritatea fotbaliștilor din Generația de Aur, dar și oameni din lumea fotbalului international.

Necazurile se țin lanț de familia lui Didi Prodan

A lăsat familiei o avere consistentă!  Hulit de puține persoane, iubit de o țară întreagă, Didi Prodan s-a numărat printre fotbaliștii cu o viață extrasportivă impecabilă. Disciplinat, mereu cu gândul la fotbal, dar și la familie, fotbalistul a câștigat bani frumoși de-a lungul carierei. Nu i-a cheltuit, însă, pe mașini scumpe și vacanțe de lux, ci a agonisit ban pe ban și a cumpărat proprietăți și a deschis și o afacere, pentru a asigura familiei sale un trai liniștit. După moartea sa, averea lui Didi s-a împărțit între soție și cei trei copii, care au încercat să treacă peste tragedie și să își continuie viața. Soția, Licinia, s-a ocupat de afacere, fiul cel mare, Răzvan, și-a continuat cariera de fotbalist, iar mezina, Ștefania, a plecat în Olanda la studii. Ultimii ani au fost, însă, foarte grei pentru cei trei, iar problemele financiare au început să apară una după alta.

EXCLUSIV Necazurile se țin lanț de familia lui Didi Prodan. Ce s-a ales de averea de milioane de euro, lăsată soției și celor doi copii

Ce s-a ales de averea de milioane de euro, lăsată soției și celor doi copii

În 2018, familia Prodan a fost data în judecă de Direcția Regională a Finanțelor Publice Cluj Napoca pentru recuperarea datoriilor la stat. Astfel, Vila Rania, deținută de familia Prodan în Satul Mare a fost scoasă la licitație de organele statului, iar prețul de vânzare al complexului a fost de 1 milion de euro. În încercarea de a nu lăsa ca statul să pună mâna pe averea clădită din greu de soțul ei, Licinia Prodan a scos la vânzare complexul, însă nu a reușit să îl salveze.

În 2014, Daniel Prodan a fost concediat de Federația Română de Fotbal, acolo unde ocupa funcția de director sportiv. Pe atunci, Răzvan Burleanu, președintele FRF, își motiva decizia prin faptul că Didi ar fi făcut niște investiții păguboase. Același Burleanu l-a înlăturat pe Prodan și din Comisia Hattrick a UEFA, iar de atunci, cei doi au început să își arunce acuze grave, să se dea unul pe celalalt în judecată. Chiar și după moartea fostului mare fotbalist, familia acestuia a continuat litigiul pentru demiterea abuzivă, împotriva FRF, însă anul trecut au pierdut din nou, printr-o decizie judecătorească definitivă:

EXCLUSIV Necazurile se țin lanț de familia lui Didi Prodan. Ce s-a ales de averea de milioane de euro, lăsată soției și celor doi copii

“Respinge cererea de revizuire ca inadmisibilă. Decizie definitivă. Pronunțarea hotărârii se face prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței”.

I-a explodat inima în piept!

Daniel Prodan era cunoscut ca un om voinic, cu o sănătate de fier, un fost fotbalist care practica zilnic sport și avea o dietă sănătoasă. Tocmai de aceea, infarctul fulminant suferit a reprezentat un șoc pentru toți cunoscuții:

“I s-a făcut rău, a avut spasme, apoi s-a învineţit brusc. Moartea a fost violentă. I-a explodat inima în piept. Am chemat salvarea, iar doamna de dincolo îmi spunea să stau calmă, să îl întorc pe spate şi să apăs pe coşul pieptului. Răzvan (n.r. – fiul lui Didi) ţipa să vină cineva să ne ajute şi se străduia să îi scoată limba cu un prosop. L-a muşcat de mână pe Răzvan, fiindcă avea gura încleştată. L-am pus într-o parte, dar avea puls slab. Când au venit medicii, mi-au zis că nu îi mai fac electroşocuri, căci i-ar prăji inima degeaba’. Concluzia: moartea a fost violentă, şanse nule de salvare!”, declara pe atunci soția lui Daniel Prodan.