EXCLUSIV Lidia Buble i-a adus cea mai mare rușine publică tatălui ei. E clar, e cale lungă până la căință

de: Alexandru Catalan
23 12. 2020

Solista Lidia Buble (27 de ani) are un trup de invidiat și este o seducătoare de primă mână. Însă decizia de a posta, recent, pe reţelele sociale o serie de fotografii incendiare în care își expune trupul de fotomodel, deși a fost salutată de miile de fani, a fost primită cu reticenţă de familia ei penticostală. Contactat de reporterii Impact.ro, Moise Ardelean, preşedintele Cultului Penticostal din România, ne-a făcut câteva dezvăluiri referitor la comportamentul indecent al artistei, care a bifat și un concubinaj cu Răzvan Simion, prezentatorul matinalului de la Antena 1: “Nu am cunoscut-o niciodată personal pe Lidia Buble, deşi îi ştiu foarte bine tatăl şi o parte a familiei sale. Ce pot să vă spun e că în prezent Lidia Buble nu e membră a cultului nostru. La noi sunt niște reguli de conduită”.

Lidia Buble i-a adus cea mai mare rușine tatălui său

În plus, e evident că, prin faptele sale mediatizate la superlativ, Lidia şi-a pus de mai multe ori într-o postură dificilă tatăl, pastor penticostal la ‘‘Biserica Emanuel‘‘ din Deva. Lidia Buble şi-a început cariera artistică în corul acestei biserici, unde cânta. Ea face parte dintr-o familie numeroasă, cu 11 copii. Fratele vedetei, Simion Buble (33 de ani), a devenit şi el pastor, preluând ştafeta de la tatăl său care, între timp, a ieşit la pensie. Iar Lorena, sora mai mică a Lidiei, comparată deja cu Angelina Jolie, îi calcă pe urme. Lorena cântă dumnezeieşte şi a devenit un fel de “prim solistă” a corului bisericii din Deva.

Moise Ardelean: ”Lidia Buble nu e membră a cultului nostru”

Reporterii Impact.ro l-au contactat pe liderul spiritual al cultului penticostal și nu mică ne-a fost surpriza când am aflat că vedeta noastră nu mai e considerată “membră” a marii familii penticostale, urmare a comportamentului indecent. Iată ce ne-a declarat, în exclusivitate, Moise Ardelean, preşedintele Cultului Penticostal din România:

“Nu am cunoscut-o niciodată personal pe Lidia Buble deşi îi ştiu foarte bine tatăl şi pe o parte a familiei sale. Prin 2014 coordonam activitatea bisericilor noastre din vestul ţării, aşa că am fost de mai multe ori şi prin Deva. Pe Lidia Buble o ştiu doar din ceea ce mai citesc din presă. Ce pot să vă spun e că în prezent Lidia Buble nu e membră a cultului nostru”, ne-a declarat, în exclusivitate, MoiseArdelean.

Moise Ardelean a evitat să aducă precizări suplimentare referitoare la Lidia, din respect față de tatăl ei, dar a adăugat că nu deţine informaţia potrivit căreia Lidia Buble ar fi fost botezată la penticostali, cult în care ceremonia are loc după majorat, fiind o alegere personală. Conform doctrinei penticostale, “oaia neagră” Lidia Buble ar trebui să se căiască public de multe dintre acţiunile sale publice, ca să primească botezul.

Tatăl Lidiei este pastor penticostal la ”Biserica Emanuel”

Potrivit lui Moise Ardelean, penticostalii nu agreează o atitudine publică care poate provoca scandal şi pretinde din partea credincioşilor o anumită decenţă în vorbe şi în comportament, lucruri pe care Lidia Buble nu le mai respectă de la debutul muzical. Moise Ardelean mai spune că nu a discutat niciodată cu pastorul Viorel Buble cazul cunoscutei sale fiice, dar admite că “ar putea exista o anumită supărare în familie pe această temă”.

Potrivit doctrinei penticostale, “oaia neagră” Lidia Buble ar trebui să se căiască public de multe dintre acţiunile sale publice din ultimii ani şi să primească botezul, potrivit unei ceremonii speciale, în care căinţa celui în cauză trebuie să fie cu adevărat veridică şi convingătoare pentru întreaga comunitate a credincioşilor. Iar apropiații Lidiei, membri ai cultului penticostal, au mai adăugat:

”Relațiile intime, înainte de căsătorie, nu sunt acceptate, iar ea a trăit în păcat cu Răzvan Simion, de la Antena 1, de care s-a și despărțit. Este oaia neagră a familiei”, ne-au spus apropiații Lidiei Buble, în exclusivitate.