EXCLUSIV Drama fotbalistului naturalizat de Mirel Rădoi. Mario Camora nu și-a cunoscut niciodată tatăl și a crescut într-o familie extrem de săracă

EXCLUSIV Drama fotbalistului naturalizat de Mirel Rădoi. Mario Camora nu și-a cunoscut niciodată tatăl și a crescut într-o familie extrem de săracă
Mario Camora și Mirel Rădoi

Fotbalistul lui CFR Cluj, chemat de curând la națională de către selecționerul României, are o poveste de viață impresionantă.

Provine dintr-o familie săracă din Portugalia!

Pentru prima dată în istoria fotbalului românesc, un jucător străin a fost naturalizat și chemat să îmbrace tricoul tricolor. Mirel Rădoi a fost cel care a decis includerea în lot a lui Mario Camora și titluarizarea lui pentru meciul de baraj cu Islanda, pierdut de noi cu scorul de 2-1. Aspru criticat pentru prestația sa în cel mai important meci al României din ultimii 4 ani, fundașul lui CFR continuă să aibă un joc remarcabil la echipa sa de club și speră ca selecționerul să îi mai ofere șansa de a juca sub culorile naționale.

Familia fotbalistului Camora

Ajuns în România în 2011, Mario Camora a demonstrat că este un tânăr ambițios, cu o dorință imensă de a-și demonstra valoarea și de a reuși. Pentru a se acomoda mai bine, el a învățat limba română, chiar dacă, inițial, intenționa să rămână numai doi ani la noi în țară. Planurile i-au fost, însă, date peste cap în momentul în care a cunoscut o frumoasă clujeancă, cea care avea să îi devină soție și să îi dăruiască doi copii.

Nu și-a cunoscut niciodată tatăl

Chiar dacă acum câștigă suficient cât să ofere familiei sale tot confortul, puțini sunt cei care cunosc faptul că Mario provine dintr-o familie foarte săracă din Samora Correia (Portugalia) și a fost abandonat de tatăl său pe când avea numai un an și jumătate. Pentru că era mult prea mic pe atunci, fotbalistul nici măcar nu își amintește cum arăta tatăl lui, pe care nu l-a cunoscut până acum.

Jucătorul lui CFR Cluj mai are un frate și două surori, iar cei patru au fost crescuți doar de mama lor, o asistentă medicală la un azil de bătrâni, cu mari greutăți, de pe o zi pe alta.  Totul până într-o zi când femeia s-a recăsătorit cu un bărbat carea avea să îl iubească pe Mario ca pe propriul lui copil. Atunci când vorbește despre tatăl său vitreg, fotbalistului îi joacă ochii în lacrimi și declară că a avut un noroc uriaș să fie crescut de un om de o asemenea calitate și rememorează momente care l-au marcat pentru totdeauna:

„Am lucrat de dimineața până seara cu tatăl meu vitreg, puneam termopane. Făceam cam 80 de euro pe săptămână, dar ca să pot să-mi cumpăr ghete noi lucram suplimentar. Băgam la termopane până spre seară, când mergeam la antrenament. Rutina mea era aceeași: serviciu, antrenament, somn”, a declarat fotbalistul.

Acum, Camora merge de câteva ori pe an acasă pentru a-și vedea familia și face tot posibilul să îi ajute financiar cât poate de mult. Prin felul acesta, el încearcă să le mulțumească mamei și fraților săi pentru tot efortul pe care l-au făcut pentru ca el să poate ajunge la nivelul la care este astăzi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI