EXCLUSIV: Dragoș Dolănescu vinde conacul cu 15 camere din Sinaia, cu tot cu mobilă. Iată cât costă să dormi în patul lui Ion Dolănescu!

EXCLUSIV: Dragoș Dolănescu vinde conacul cu 15 camere din Sinaia, cu tot cu mobilă. Iată cât costă să dormi în patul lui Ion Dolănescu!
Dragoș Dolănescu este deputat în Costa Rica și a moștenit vila de la Sinaia de la tatăl lui, regretatul Ion Dolănescu

Stabilit de peste 20 de ani în Costa Rica, unde este deputat, Dragoș Dolănescu a revenit tot mai rar în România, după decesul celebrului său tată, și, de fiecare dată, doar pentru a-i aprinde o lumânare la mormânt. Prin urmare, la vreme de pandemie, a decis să scoată la vânzare conacul din Sinaia, în care Ion Dolănescu ținea odinioară chefuri, până-n zori. Dragoș a menționat, în exclusivitate pentru impact.ro, că va da casa cu tot cu mobilă, inclusiv cu fostul dormitor al „Regelului muzicii populare românești”. Suma cerută este pe măsura prețurilor zonei, 300.000 de euro.

Ce spune Dragoș Dolănescu despre conacul impresionant din Sinaia

Mezinul familiei Dolănescu a decis să renunțe la moștenirea primită după opt de războaie cu fratele lui, Ionuț, prin tribunale, pentru averea de un milion de euro, lăsată de celebrul lor tată. Dragoș Dolănescu a povestit, în exclusivitate pentru impact.ro, despre decizia de a vinde impresionantul conac din Sinaia:

„Am anunțat acum doi ani că vreau să închiriez casa cuiva sau să o transform în pensiune, în care să se asculte la masă muzica tatălui meu, însă nu am găsit pe nimeni care să mă ajute să-mi împlinesc acest vis. Dacă o las nelocuită devine o paragină, păcat de ea. Așa că azi o scot la vânzare, cu 300.000 de euro, prețul zonei, este o casă foarte mare, cu 15 camere, plus un teren de 2.000 de metri pătrați”.

Vila din Sinaia a fost construită în 1993. Are un teren de 2.000 mp

Întrebat de reporterii impact.ro dacă o vinde cu tot cu mobila aleasă în urmă cu peste 20 de ani de celebrul Ion Dolănescu, Dragoș a menționat:

„Păi, nu mai am ce să fac cu toate lucrurile din casă. Nu mai sunt nici noi, deși sunt în stare bună, mai pot fi folosite. Sunt niște mese, patul în care a dormit tatăl meu, mobila de bucătărie, niște canapele. O să iau de acolo doar tablourile cu Ion Dolănescu, care încă mai sunt pe perete, și albumele lui muzicale”.

Acesta este dormitorul în care se retrăgea Ion Dolănescu, după petrecerile de pomină (captură Antena 3)

Dragoș Dolănescu vrea să cumpere trei case pentru copiii lui din Costa Rica

Dragoș Dolănescu are mari planuri cu banii: „Din suma pe care o voi primi pe vilă le voi cumpăra case celor trei copii ai mei din Costa Rica, acești bani nu sunt pentru mine, ci pentru ei, ca amintire de la bunicul lor”, a mai adăugat el.

În această perioadă, Dragoș este preocupat, în calitate de deputat, de situație grea din Costa Rica, unde pandemia de coronavirus a făcut ravagii: ”Avem peste un milion de șomeri, nu au ce mânca, noi, ca politicieni, trebuie să le asigurăm mâncarea, le ducem tuturor saci cu făină, cu orez, cu fructe. Turismul este pe butuci, anul acesta, mulți din asta trăiau, acum trebuie să le găsim noi locuri de muncă, să ne reorientăm spre alte domenii de activitate. Iubesc oamenii, îl moștenesc pe tatăl meu, și el a cochetat cu politica”.

Averea lui Dragoș Dolănescu, copiii lui: Ion (16 ani), Maria (21 de ani) și Darius (10 ani)

Dragoș Dolănescu s-a luptat opt ani cu Ionuț, în Tribunal, pentru moștenirea de un milion de euro

Ion Dolănescu a încetat din viaţă în 2009, în urma unui infarct, la vârsta de 65 de ani. După decesul artistului nepereche, cei doi băieți ai lui, Dragoș și Ionuț, au dus un adevărat război al nervilor și al declarațiilor, pentru moștenirea de aproape un milion de euro, disputată timp de opt ani în Tribunal. La final, casa din strada Caimatei, evaluată de experţi la 685.000 de euro, i-a revenit lui Ionuț, iar vila din Sinaia, în valoare de 300.000 de euro, a primit-o Dragoş. Ei au mai avut de împărțit, printre altele, casa şi terenul din Str. Hagi Dina, evaluate la 6.000 de euro, casa cu teren de la Butimanu, de 5.500 de euro și câteva terenuri în Tunari, evaluate la suma de 61.000 de euro. Drepturile de autor, estimate la peste 70.000 de euro, i-au revenit doar lui Ionuț:

„Nu casele și terenurile erau importante, ci drepturile de autor, corect era să ne fie împărțite în mod egal”, este de părere Dragoș Dolănescu, vizibil afectat de nedreapta decizie judecătorească.

Ionuț, Ion și Dragoș Dolănescu
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI