EXCLUSIV Ce despăgubiri colosale vrea Pepe de la soția care l-a înșelat. Raluca Pastramă a luat foc, imediat: ”Nu există judecată țigănească!”

EXCLUSIV Ce despăgubiri colosale vrea Pepe de la soția care l-a înșelat. Raluca Pastramă a luat foc, imediat: ”Nu există judecată țigănească!”
Pepe, despăgubiri uriașe la adresa Ralucăi Pastramă pentru că l-a înșelat

Surpriză! Pepe s-ar pregăti, conform apropiaților săi, să repete povestea de la finalul mariajului său cu Oana Zăvoranu, când şi-a dat în judecată fosta soţie şi i-a cerut daune morale de 100.000 de lei, în martie 2011. La vremea respectivă, banii ar fi urmat să acopere prejudiciile create în urma unor vorbe ‘‘grele‘‘ aruncate de Oana la adresa fostului ei soţ Pepe, precum ‘‘ţigan‘‘ sau ‘‘homosexual‘‘, deşi la un moment dat se zvonea că şi Oana ar fi călcat strâmb pe durata mariajului cu celebrul solist latino. De data asta, surse bine informate din anturajul lui Pepe vorbesc despre intenţia acestuia de a apela la tribunalul ţigănesc în cazul divorţului de Raluca Pastramă, iar suma cerută drept despăgubiri ar fi de 100.000 de euro. Ceea ce nu este foarte clar e dacă aceasta sumă ar fi pretinsă fostei soţii sau bărbatului arab despre care se bănuieşte că i-ar fi răpit inima Ralucăi Pastramă, într-o vacanță la munte, unde soția lui Pepe s-a aflat și în compania altor persoane. Referitor la aceste lucruri, Raluca a făcut dezvăluiri, în exclusivitate pentru playtech.ro. 

Pepe îi cere despăgubiri uriașe Ralucăi pentru că l-a înșelat. Ce sumă îi cere artistul?

Raluca Pastramă infirmă faptul că ar avea un iubit: ”Nu este adevărat nimic. În plus, noi suntem rromi românizaţi, care recunosc doar legile statului, nu mergem la tribunalul judecătoresc al rromilor”, ne-a spus Raluca Pastramă, când a fost întrebată de reporterii impact.ro dacă Pepe va cere despăgubiri de 100.000 de euro pe motiv că ea l-ar fi înșelat cu un bărbat arab, într-o recentă vacanță la munte.

Pedepsele date de stabor sunt de obicei în bani, iar cei care câştigă în urma judecăţii sunt despăgubiţi

Există cazuri când pentru adulter soţul înşelat se poate răzbuna în modul cel mai puţin aşteptat. Spre exemplu, un fost judecător al rromilor povestea cu ceva ani în urmă că a asistat la un proces în care a trebuit să facă dreptate unei soţii al cărui naș fusese pur şi tăiat, ca semn de infidelitate. ”Cu ceva vreme în urmă un ţigan a decis să-şi facă singur dreptate şi i-a tăiat nevestei nasul, pentru că îl înşelase. A vrut s-o facă de râs şi să afle toată lumea ce a făcut. De obicei, pedepsele date de noi sunt în bani, iar cei care câştigă în urma judecăţii sunt despăgubiţi“.

 Staborul romilor sau divanul ţigănesc este cel care împarte dreptatea, după reguli clare şi simple, valabile pentru fiecare comunitate.

Fiecare comunitate rromă are cel puţin un judecător, de obicei mai în vârstă, care să fi trecut prin viaţă, de care ascultă toţi, fără excepţie. Neamurile de ţigani preferă să rezolve orice diferend în sânul etniei, fără a apela la instanţele de judecată. Uneori, chiar şi cei mai temuţi dintre interlopi preferă să vină în faţa staborului. Staborul romilor sau divanul ţigănesc este cel care împarte dreptatea, după reguli clare şi simple, valabile pentru fiecare comunitate. Şi pe care restul comunităţii se obligă, de obicei prin jurăminte dure, pe lucrurile sau persoanele cele mai sfinte, să le respecte fără să crâcnească. Se spune că, după modelul creştinismului, care a pus la baza relaţiilor interumane respectarea cu sfinţenie a celor Zece porunci, rromii şi-au ales şi ei nouă asemenea legi de bază, de la care nu se pot abate sub nicio formă: să nu omori, să nu loveşti, să nu furi, să nu iei nevasta altuia, să nu minţi, să nu calomniezi, să nu juri strâmb, să respecţi semenii, să respecţi decizia judecătorului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI