EXCLUSIV Ce a visat Gabi Luncă, înainte de a se îmbolnăvi de Covid-19. Fiica ei face dezvăluiri cutremurătoare: ‘Dumnezeu o chemase deja la el!’

de: Alexandru Catalan
07 04. 2021

A fost premoniție? Ce a visat Gabi Luncă, înainte de a se îmbolnăvi de Covid-19. Fiica ei face dezvăluiri cutremurătoare: “Dumnezeu o chemase deja la el!” Regretata solistă Gabi Luncă a avut, la începutul lunii martie, o serie de vise şi de previziuni legate de despărţirea de această lume. Estera, fiica cea mare a artistei, care i-a stat alături până în ultima zi de viață, ne-a povestit, în exclusivitate pentru impact.ro, despre ultimul vis al mamei ei.

„Mama obişnuia să se roage în fiecare seară, singură. Dura mult rugăciunea ei, fiindcă îi purta în gândul ei pe toţi cei pe care-i cunoscuse, buni şi răi”

Estera Onoriu a dezvăluit, pentru impact.ro, un fragment din ultima discuţie purtată cu mama ei, în seara zilei de 12 martie, cea din urmă petrecută acasă, înainte de a fi internată:

„Mama obişnuia să se roage în fiecare seară, singură. Dura mult rugăciunea ei, fiindcă îi purta în gândul ei pe toţi cei pe care-i cunoscuse, buni şi răi. Dar, în seara aceea, am avut un imbold şi am rugat-o pe mama să mă lase să mă rog alături de ea. Şi, la un moment dat, mi-a spus că o chinuia o previziune sau un fel de vis aievea, pe care nu ştia cum să-l interpreteze.”

Estera Onoriu, fiica lui Gabi Luncă: „Mama mi-a spus că se afla, fără să ştie cum, într-o pădure de pomi înzăpeziţi. Era un gard alb ce ducea spre o poieniţă plină cu flori multicolore”

Gabi Luncă i-a descris fiicei o scenă de neuitat, care începuse să îi dea de gândit:

„Mama mi-a spus că se afla, fără să ştie cum, într-o pădure de pomi înzăpeziţi. În ciuda zăpezii, pomii aveau frunze verzi. În plus, aceşti pomi speciali străjuiau o alee minunată, cu gard alb, de o parte şi de alta, ce ducea spre o poieniţă plină cu flori multicolore. Ce-o fi însemnând, mamă, asta?”, îşi tot întreba Gabi Luncă fiica.

Am ştiut încă din prima clipă că Domnul îmi va chema mama şi că el îi arată astfel cum e paradisul, locul unde o aşteaptă. Dar am tot sperat că despărţirea noastră nu se va produce atât de curând! Am sperat că Cel de Sus se va îndupleca şi că o va lăsa pe mama să se întoarcă la noi, acasă, mai ales că a stat mai bine de trei săptămâni pe patul spitalului”, a adăugat Estera.

Estera Onoriu: „Mama îmi zicea: Auzi, mamă? Mă gândesc ca, la înmormântarea mea, să nu deschizi capacul coşciugului. E mai bine aşa”

Pe de altă parte, Estera a făcut cunoscut şi faptul că nu o supără foarte tare faptul că actualele condiţii sanitare au impus familiei să o înmormânteze cu coşciugul sigilat:

„Cu ceva vreme înainte, mama vorbea cu noi despre momentul morţii sale. Nu era un subiect străin nici pentru ea, nici pentru noi, deşi noi fetele, nu prea ne împăcam cu asta. Dar, la un moment dat, mi-a zis ceva de genul: <Auzi, mamă? Mă gândesc ca la înmormântarea mea să nu deschizi capacul coşciugului. E mai bine aşa. Lasă lumea să mă ţină minte cum eram în clipele în care îi cântam şi o bucuram! >”.

Iar discuţia aceasta îi dă azi curaj fiicei celei mari a lui Gabi Luncă:

„Cine spune că Gabi Luncă nu a avut priveghi sau nu a avut parte de o înmormântare aşa cum se cuvine din cauza actualei pandemii, se înşală. Mama mea nu a dorit să moară acasă, şi a murit pe un pat de spital. Şi tot ea a dorit ca lumea să-şi amintească de ea aşa cum era în momentele ei de faimă, de apreciere, de respect la nivelul unui întreg popor. Ceea ce iar s-a întâmplat! Nouă, copiilor ei, nu ne rămâne decât să încercăm să-i păstrăm moştenirea. Nu suntem artişti, ca părinţii noştri, Gabi Luncă şi Ion Onoriu, dar vom face tot ce ţine de noi în acest sens”, ni s-a mai confesat Estera Onoriu.