EXCLUSIV Cât câștigă, de fapt, un antrenor de Zumba în plină criză. Cei cinci români care au găsit soluția salvatoare

EXCLUSIV Cât câștigă, de fapt, un antrenor de Zumba în plină criză. Cei cinci români care au găsit soluția salvatoare

Instaurarea stării de urgență în România a afectat majoritatea domeniilor de activitate din România. Astfel, au trecut două săptămâni de când sălile de sport din toată țara au fost închise, iar angajații au fost trimiși acasă, fără plată. Unii dintre ei au ales să nu stea să își plângă de milă, ci să își reinventeze activitatea. Astfel, ei dau ore în mediul online. Mai exact, se conectează pe pagina personală de Facebook, fie pe platforma oficială a sportului pe care îl practică. Reporterul impact.ro a stat de vorbă cu cei mai bine cotați antrenori de zumba din România, pentru a afla de ce este necesar să continuăm să facem mișcare în această perioadă, cum funcționează acest sistem, cât costă și cât durează o ședință de zumba online, dar și beneficii are are asupra sănătății fizice și psihice.

Adela Iacob

Comunitatea de zumba este una extrem de mare și de frumoasă, am legat prietenii și am căutat o soluție prin care să continuăm să fim aproape unii de alții, chiar dacă suntem la depărtare, chiar dacă suntem izolați în casă.

Adela Iacob

Aceste ședințe de zumba online ne permit să continuăm să ne vedem, să de distrăm împreună, dar și să facem mișcare. În aceste vremuri tulburi, este important să continuăm să ne hrănim psihicul cu energie pozitivă, să ne eliberăm trupul de toate lucrurile negative cu care ne încărcăm zi de zi.

Paul Borchescu-15 lei/ședință

Recomand cu tărie tuturor să continue să facă sport de acasă. În aceasă perioadă de izolare, mișcarea ne poate ajuta extrem de mult atât psihic, cât și emoțional. În plus, trebuie să ne menținem sănătoși și în formă. Sunt tare mândru de faptul că seara de seară, fetele din mica mea comunitate de zumba mi se alătură din fața calculatoarelor și împreună dansăm, râdem și ne distrăm. Asta este cel mai frumos lucru posibil.

Paul Borchescu

Deși suntem departe, ne vedem toți între noi prin intermediul calculatorului. Nu numai ele pe mine, ci și eu pe ele. Este important să respectăm cu strictețe toate regulile de carantinare și să rămânem pozitivi că această situație grea va trece, iar în curând vom putea umple, din nou, sălile, cu voie bună, îmbrățișări și chicote de râs.

Claudiu Guțu-15 lei/ședință

Trecem printr-o perioada dificilă, care ne afecteaza pe toți. Vestea închiderii sălilor de fitness a picat foarte greu pentru noi instructorii de Zumba, gândindu-ne la faptul că nu vom mai avea șansa să ținem clasele obișnuite, că va trebui sa renuntam la jobul nostru care ne aduce atâtea satisfactii fizice, emotionale dar și financiare. Dar nu ne-am dat bătuți și am găsit repede o soluție: susținerea claselor în mediul virtual. Simt că această perioadă ne-a unit mai mult, că împreuna suntem mai puternici.

Claudiu Guțu

Eu, cel puțin, îi simt mai aproape ca niciodată și știu că si ei simt la fel, vazând reacțiile de la sfârsitul fiecărei clase.
Sportul, mai ales în aceasta perioadă, este foarte important. În primul rand, așa cum ne sfătuiesc și medicii, activitatea fizică ne ajută la clădirea unui corp sănătos și a unei imunități de fier. Dar, nu este deloc de neglijat și faptul că sportul ne ajută să diminuăm stresul, să depășim stările depresive, de anxietate, să avem un control mai bun al emoțiilor, să ne creștem încrederea în sine.Asadar, mai ales în această perioadă, nu trebuie să renunțăm la sport, ba din contra, ar trebui să ne rezervăm mai mult timp pentru a face miscare.

Alina Duma- 15 lei

În această perioadă în care libertatea de mișcare este puternic restrânsă, m-am gândit la o alternativă care să ne ajute sa evitam, sau cel putin sa reducem, efectele nocive ale sedentarismului in care suntem nevoiti sa traim. Astfel, am dezvoltat posibilitatea de a face miscare acasă prin intermediul claselor virtuale. Adică Online. Mai precis, un LIVESTREAM, prin care practic tu te antrenezi la tine acasă cu mine pe ecran. Iar răspunsul cursantilor mei a fost 100% pozitiv.

Alina Duma

Acum ne mândrim cu aceste antrenamente, pentru ca oamenii ne mulțumesc ca ii ajutam sa treacă mai usor peste aceasta perioada.  Concluzia? Mersul la “sală” este la un click distanta, chiar din confortul casei tale. Nu mai putem sa spunem ca nu ajungem la sala, ca nu avem timp, acesta este momentul in care toți trebuie sa înțelegem importanta sportului in viața noastră și sa îl practicam cât putem de mult.

Andrei Oșanu- Gratis

Este foarte important ca în această perioadă să respectăm izolarea la domiciliu, dar să continuăm să facem sport. În primul rând pentru sănătatea noastră psihică și mai apoi pentru cea fizică. Țin ore de zumba online în fiecare zi, de la ora 19:00, pe canalul meu de facebook.

Andrei Oșanu

Orele sunt gratis și am ales să fac acest lucru pentru că sunt o mulțime de persoane care ar dori să facă sport, dar nu au bani. Ieri, au fost alături de mine la oră, în LIVE, 2700 de persoane. Vineri au fost 2600. În curând voi da clase online de zumba kids, care vor fi tot gratis. Trebuie să fim alături unii de ceilalți în aceste vremuri dificile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI