EXCLUSIV Alexandru Arșinel și-a făcut azi rapelul. Cum se simte marele actor: ‘Au trecut câteva ore’

EXCLUSIV Alexandru Arșinel și-a făcut azi rapelul. Cum se simte marele actor: ‘Au trecut câteva ore’
Cum se simte Alexandru Arsinel dupa rapel

Alexandru Arşinel va juca sâmbătă, 13 februarie, în primul său spectacol din acest an, după mai bine de şase luni de pauză din cauza efectelor pandemiei de COVID-19. Este vorba despre producţia “Hai, hai România!”, a cărei regie este semnată tot de către Arşinel. La cei 82 de ani pe care-i va împlini chiar la începutul verii şi cu o bogată experienţă profesională acumulată în carieră, Arşinel ne-a dezvăluit că încă are mari emoţii. Cu atât mai mult cu cât colega de scenă îi este nimeni alta decât bomba sexy a Teatrului, actrița Ana Maria Donosa.

Alexandru Arșinel și-a făcut azi rapelul

“Emoţii avem întotdeauna. Eu cred că orice actor are emoţii înainte de a urca iar pe scenă, de fiecare dată, chiar dacă face asta în fiecare seară, de şapte ori pe săptămână. Ceea ce contează este să fii atent ca emoţia să nu te controleze ea pe tine şi să te ducă în altă parte decât ţi-ai dori să-ţi faci rolul. În plus, mi-a fost dor de public şi sper că şi lor de noi, deci va fi o seară specială!”, a declarat Alexandru Arşinel, în exclusivitate pentru Playtech.ro.

Arşinel a împlinit 55 de ani de când tot urcă pe scena Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”, dar puţini ştiu că debutul său în lumea teatrală nu s-a produs la Bucureşti.

“Debutul meu în lumea spectacolului s-a produs în 1957, la Iaşi, oraşul meu de adopţie. Am dat examen pentru corpul de figuranţi al Operei ieşene şi culmea am fost acceptat. Iar primul rol, dacă-l pot numi aşa a fost în . Mai văzusem până atunci un spectacol sau două, dar a fost cel dintâi în care am urcat pe scenă. Ca figurant, m-am învârtit pe acolo, nu mai ştiu exact ce aveam de făcut, dar eu m-am simţit ca un mare actor. De atunci încoace mă tot las vrăjit de lumea asta a teatrului”, a rememorat clipa debutului absolut acelaşi Alexandru Arşinel pentru Playtech.ro.

”Chiar astăzi mi-am făcut rapelul, la vaccinul anti-COVID. Nu vă ascund că mă supraveghez, ca să văd ce posibile reacţii secundare se pot declanşa în mine”

Arşinel spune că nu se teme nici de actuala pandemie de COVID-19 şi de eventualitatea infectării cu noul coronavirus:

“Cu toţii avem tot felul de temeri. Unuia îi e teamă să zboare şi atunci nu se mai urcă în avion. Altuia îi e frică de aglomeraţie şi atunci nu mai merge nici măcar până la alimentara din colţ, să-şi facă cumpărăturile necesare. Trebuie să ştim să ne învingem fricile, ca să ajungem să ne învingă ele pe noi. Spre exemplu, chiar astăzi mi-am făcut rapelul, la vaccinul anti-COVID. Nu vă ascund că mă supraveghez să văd ce posibile reacţii secundare se pot declanşa în mine. Mintea îmi spune că au trecut câteva ore bune de când mi-a fost administrat, dar ceva în mine tot mai cârcoteşte ceva pe tema asta”.

Alexandru Arşinel şi-a făcut vaccinul acasă, din pricina faptului că soţia sa, Marilena, e paralizată de câţiva ani. Conform deciziei în vigoare, în cazul unei asemenea persoane în familie, toţi locuitorii casei respective trebuie să se vaccineze în aceeaşi zi, pentru a evita orice fel de complicaţii.

“Pot să vă promit, celor ce veţi fi prezenţi sâmbătă seara la că veţi vedea unul dintre mulţii Arşinei pe care i-am născut în cariera mea, un Arşinel care-şi respectă mereu publicul”, a adăugat el. reprezentanții Teatrului ”Constantin Tănase” au postat pe Facebook un mesaj de mulțumire: ”Până când vom putea juca cu sala plină, vă spunem că cele 118 bilete puse în vânzare pentru Spectacolul ”Hai , Hai, România!”, din data de 13 februarie, s-au epuizat! Vă mulțumim și vă așteptăm, cu mult drag, la următoarele noastre evenimente!”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI