EXCLUSIV Adevarul despre noii patroni ai lui Dinamo. Fotbalistii cer sprijinul Guvernului Orban

EXCLUSIV Adevarul despre noii patroni ai lui Dinamo. Fotbalistii cer sprijinul Guvernului Orban
EXCLUSIV Adevarul despre noii patroni ai lui Dinamo. Fotbalistii cer sprijinul Guvernului Orban

Vești bune pentru suporterii dinamoviști. În ziua în care Ludovic Orban a inaugurat stadionul Arcul de Triumf, premierul a făcut și o promisiune. În fața unui desant format din glorii ale clubului (Ion Marin, Dumitru Moraru, Ionel Dănciulescu, Marin Dragnea, Florin Prunea, Claudiu Niculescu, Ion Marin, Costel Orac, Marius Niculae, plus băiatul lui Cristi Borcea, Patrick), prim-ministrul a dat asigurări că în „Ștefan cel Mare” se va construi un stadion nou, lucrările urmând să înceapă în primăvara anului viitor.

Adevarul despre noii patroni ai lui Dinamo

Demnitarul i-a primit pe „câini” la Palatul Victoria, iar aceștia i-au făcut cadou un tricou personalizat și o minge cu autografe, într-o discuție degajată, care a început la ora 17. Impact.ro a aflat amănunte foarte interesante din timpul întâlnirii dintre Ludovic Orban și gloriile dinamoviste. Astfel că, pe lângă chestiunea stadionului, „câinii” și-au făcut curaj și au deschis și subiectul crizei în care se află clubul.

„Domnule prim-ministru, ne bucurăm să auzim că o să avem un stadion nou, practic este visul suporterilor dinamoviști, însă e foarte posibil să avem stadion, însă să rămânem fără echipă”, au spus dinamoviștii prezenți la Palatul Victoria.

Premierul s-a declarat interesat de situația echipei și, imediat după ce a ascultat tot ce au avut de spus dinamoviștii, l-a sesizat pe unul dintre consilierii săi, pe care l-a și mustrat ușor: „Cum este posibil să nu știu toate detaliile acestea?” Ludovic Orban a făcut o altă promisiune și a spus că va căuta soluții și chiar nu o să ezite să trimită anumite controale, în limita în care legea îi va permite – clubul fiind condus de o societate comercială- , pentru a se edifica asupra situației în care a ajuns echipa preluată, în această vară, de spaniolul Pablo Cortacero, un om de afaceri iberic care a adus formația în colaps financiar și sportiv, în ghearele falimentului.

Fotbalistii cer sprijinul Guvernului Orban

Ludovic Orban este recunoscut a fi suporter al marii rivale Steaua. Chiar și așa, săptămâna trecută, atunci când a fost prezent la inaugurarea noii arene din Ghencea, șeful Guvernului a dat asigurări și în declarațiile sale publice că urmează ca, începând cu 2021, să demareze lucrările pentru o nouă arenă și în „Ștefan cel Mare”.

Inclus inițial pe lista arenelor construite în vederea organizării meciurilor din cadrul Campionatului European de Fotbal 2020, stadionul Dinamo a pierdut startul din cauza litiigiilor în care se află și altor spețe apărute pe parcurs. În aceste condiții, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și cei de la Clubul Sportiv Dinamo au fost nevoiți să schimbe amplasamentul de pe arena centrală în spatele parcului, pe Velodrom, însă și aici s-a deschis un nou proces de către riverani, proprietarii caselor aflate în apropiere. În acest context, în timp ce în Ghencea și în Giulești erau ridicate stadioane moderne, în „Groapă”, chiar în mijlocul Capitalei, peisajul a rămas la fel de gri și de neschimbat. La fel de uitat este și un dosar la Direcția Națională Anticorupție, după ce Curtea de Conturi a descoperit, în 2017, mai multe nereguli într-o tentativă de modernizare a stadionului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI