Evaluarea Națională 2022. Ce subiecte au picat la proba de citit limba română, clasa a II-a

Evaluarea Națională 2022. Ce subiecte au picat la proba de citit limba română, clasa a II-a
Subiect pentru limba și literatura română de la Evaluarea Națională pentru clasa a II-a

Elevii din clasa a II-a au susținut astăzi proba de citit la limba și literatura română. Învățăceii au avut mari emoții și ieri, după ce au susținut testul scris. Ce subiecte au avut la Evaluarea Națională 2022 din cadrul probei de azi? Notele nu se vor pune în catalog, iar testele din zilele acestea sunt pentru ca micuții și profesorii lor să vadă nivelul la care au ajuns. Mâine, 12 mai, elevii au de trecut proba de matematică.

Evaluare Națională 2022: subiecte pentru limba și literatura română

Subiectele din cadrul Evaluării Naționale 2022 de la limba română au fost publicate. Elevii claselor a II-a au avut astăzi de trecut proba de citit, după ce ieri au susținut proba de scris.

Micuții care erau clasa pregătitoare atunci când a început pandemia au învățat aproape 2 ani online și hibrid. Aceștia au acum de trecut câteva teste pentru ca profesorii să vadă nivelul lor.

Notele de la lucrările menționate nu vor fi puse în catalog. Învățăceii mai au emoții pentru mâine, moment în care vor avea proba de matematică. Ei au răspuns la câteva întrebări pe baza textelor. (Vezi Galeria FOTO).

Notele nu se trec în catalog

Elevii sunt asistați pe perioada testării de către administratorul de test (învățătorul clasei) și un cadru didactic ce nu predă la clasa respectivă. Rezultatele acestora nu se vor face publice, nu se notează în calificative și nu se trec în catalog.

La testul de astăzi, 11 mai, nu se iau în considerare greșelile de ortografie și de punctuație, urmărindu-se astfel doar dacă elevul înțelege mesajul textului și dacă se poate orienta în cele citite.

  • Calendar Evaluare clasa a II-a 2022

10 mai: Limba română — scris
10 mai: Limba maternă – scris
11 mai: Limba română – citit
11 mai: Limba maternă – citit
12 mai: Matematică
13 mai: Limba română pentru minoritățile naționale — scris-citit

Etape

  • test de Limba română scris, care evaluează competența de producere a mesajelor scrise- elevii rezolvă itemi legați de scrierea funcțională (redactarea unui bilet, de regulă, care să respecte componentele specifice și contextul dat de cerință) și de scrierea creativă (redactarea unui scurt text pe baza unor întrebări, cu număr dat de rânduri și cu temă precizată);
  • test de Limba română citit, care evaluează competența de receptare a mesajelor citite- se dă un text și, pe baza citirii și înțelegerii acestuia, elevii răspund mai multor cerințe (sunt itemi de tip structurat, în sensul că toate răspunsurile/rezolvările se regăsesc în textul citit).
  • test de Matematică, care evaluează competențele matematice conform programei.