Evaluarea Națională 2021. Modificare de ultimă oră pentru toți elevii, ce s-a schimbat acum

Evaluarea Națională 2021. Modificare de ultimă oră pentru toți elevii, ce s-a schimbat acum
Sorin Cîmpeanu: „Gradul de dificultate nu va fi mai mare sau mai mic, dar materia a fost adaptată"

Începând din 7 iunie au început înscrierile pentru Evaluarea Națională 2021. Înscrierile se fac până pe 11 iunie, iar primul examen va avea loc pe 22 iunie. Odată cu noile examene Ministerul Educației a anunțat și noi modificări referitoare la cum se vor derula exmanele. Conform ministrului Cîmpeanu, modificările vin în ajutorul elevilor.

Evaluarea Națională 2021 fără controale și testare

Anul acesta examenele pentru Evaluarea Națională 2021 se vor desfășura în alte condiții față de anul trecut. Decizia a venit în urma consultărilor dintre Ministerul Educației, cel al Sănătății și organizatorii examenelor, la nivel național. Sorin Cîmpeanu făcea aceste specificări, recent, declarând:

„Regulile care rămân însă obligatorii sunt păstrarea distanței și purtarea măștii.  Pandemia nu a trecut, examenul se va desfășura cu respectarea regulilor de protecție sanitară specifice spațiilor închise.

Se va face cu prezența fizică, fără triaj, termometrizare, sau alte lucruri, panouri de plexiglas care au fost impuse anul trecut.”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În același context, s-a mai decis să se dea și o sesiune specială a examenelor pentru Evaluarea Națională 2021 pentru elevii care din motive obiective nu pot participa la sesiunea normală. Etapa specială se va desfășura în perioada 28 iunie – 12 iulie, potrivit Ordinului de ministru 3.744 din 28.04.2021.

„Gradul de dificultate nu va fi mai mare sau mai mic”

Alte noutăți sunt cu privire la modalitățile de examinare aleelevilorde clasaa VIII-a și durata examenelor. Conform unei decizii de ministru, examenele de la Evaluarea Națională 2021 vor avea o durată totală de 135 de minute.

Acest lucru înseamnă că elevii vor avea 120 de minute pentru examen și alte 15 minute pentru completarea datelor de indentificare. Pe de altă parte, Sorin Cîmpeanu a mai făcut și alte precizări cu privire la modalitatea în care elevii vor da examenele.

„Gradul de dificultate nu va fi mai mare sau mai mic, dar materia a fost adaptată. Evaluarea Națională 2021 va începe în data de 22 iunie cu proba scrisă la Limba și Literatura Română, 24 iunie – Matematică, 25 iunie – Limba Maternă. Rezultatele finale urmează să fie afișate în data de 4 iulie. Apoi, avem o sesiune specială pentru Evaluarea Națională. Înscrierea va începe în data de 28 iunie, imediat după prima sesiune de evaluare.

Vom avea probele scrise în datele de 5, 6 și 7 iulie. Rezultatele finale vor fi afișate după data de 12 iulie. Am asigurat 15 minute suplimentar pentru completarea datelor suplimentare. Am soluționat o problemă mai veche – pe figurile geometrice, elevii pot face construcții fără să fie considerate semne particulare. De asemenea, la Limba Română pot sublinia pe textele date, nu se consideră semne.”, a anunțat Sorin Cîmpeanu, conform Edupedu.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI