Ce se întâmplă cu serbările de final de an ale elevilor. Ministerul Educației a făcut anunțul zilei

Ce se întâmplă cu serbările de final de an ale elevilor. Ministerul Educației a făcut anunțul zilei
Patru săptămâni până la vacanță (foto INQUAM)

Mai sunt patru săptămâni pănă la finele anului școlar 2020-2021. Pentru elevii din anii terminali anul 2020 a fost unul fără serbările de final de an, din păcate. În schimb, anul acesta nu se va mai întâmpla la fel. Cel puțin așa anunță Secretarul de Stat din Ministerul Educației, Sorin Ion.

Patru săptămâni până la vacanță

Odată cu relaxările elevii au revenit fizic la orele de curs. Indiferent de incidența ratei de infectare, toții elevii au revenit în clase. Conform noilor reglementări stabilite de Ministerul Educației, primii care vor lua vacanță sunt elevii din ciclul liceal, din anii terminali.

Astfel că de pe 4 iunie, clasela a XII-a și a XIII-a vor intra în vacanță. Ulterior cei din clasa a VIII-a vor intra în vacanță începând cu data de 11 iunie 2021. După acest moment elevii din cele două cicluri terminale se vor pregăti pentru Evaluările Naționale și pentru Bacalaureat.

Ministerul Educației dă liber la serbările de final de an

Cele două cicluri terminale, liceal și gimnazial, vor intra în vacanță din 4, respectiv 11 iunie. Dacă anul trecut, în plină criză, elevii din anii terminai au fost păgubiți de serbările de final, conform Secretarului de Stat Sorin Ion, anul acesta nu va mai fi cazul.

Sorin Ion a declarat celor de la Educatieprivata.ro că anul acesta nu vor mai fi restricții în ceea ce privesc serbările de final de an. Singura condiție, a mai spus oficialul, va fi respectarea normelor epidemiologice stabilite la nivelul unităților de învățământ.

”Anul acesta, se pot organiza serbări, câtă vreme sunt respectate regulile prevăzute în legislație. Existe reguli privind adunările. Dacă organizează serbările afară, e minunat, să facă afară, respectând regulile generale, adică să fie până la 500 de persoane. Dacă sunt organizate la interior, să respecte regulile respective.

Nu văd de ce nu le-ar face. Dacă este o școală mai mare și se depășește numărul de 500 de persoane serbările se pot organiza decalat, eventual pe cicluri școlare. Dacă limita de persoane este respectată, pot participa și părinții. E alt pas spre normalitate”, a adăugat secretarul de stat Sorin Ion celor de la Educatieprivata.ro.

Reamintim că din 17 mai, mai mult de 90% din elevi s-au întors fizic la ore, în urma deciziei ministrului Sorin Cîmpeanu. Domnia sa declara la acel moment că indiferent de scenariul în care se află localitățile din țară, elevii vor reveni la ore.

”Ne dorim ca ordinul comun de modificare să fie semnat și publicat în Monitorul Oficial în cursul zilei de mâine, 17 mai, astfel încât un număr cât mai mare de elevi să aibă acces la școala. Insistăm în continuare pe respectarea riguroasa a măsurilor de protecție sanitară în interiorul școlilor”, anunța Sorin Cîmpeanu pe 16 mai.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI