Evaluare Națională și Bacalaureat 2020. Ministrul Educației, vești bune pentru elevii care vor susține examenele finale în această vară

Evaluare Națională și Bacalaureat 2020. Ministrul Educației, vești bune pentru elevii care vor susține examenele finale în această vară
Evaluare Națională și Bacalaureat 2020. Ministrul Educației, vești bune pentru elevii care vor susține examenele finale în această vară

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat ultimele informații cu privire la desfășurarea examenelor de Bacalaureat și Evaluarea Națională. Astfel, elevii care nu vor putea susține sesiunea din vară, din motive de sănătate, vor avea șanse egale cu cele ale colegilor lor pentru admiterea la liceu și facultate.

Vești bune pentru elevii claselor terminale

Monica Anisie a anunțat în urmă cu puțin timp schimbările care vor avea loc în desfășurarea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat. Aceasta a dat asigurări vizavi de egalitatea șanselor pentru admiterea la liceu, indiferent dacă examenele finale vor fi susținute în prima sesiunea sau în cea de-a doua (pentru elevii care nu se pot prezenta la prima sesiune, din motive de sănătate).

Elevii care vor participa la a doua etapă a Evaluării Naţionale nu sunt prejudiciaţi în niciun fel cu privire la admiterea la liceu. Am făcut calendarul în aşa fel încât aceştia să aibă şanse egale cu cei care participă în etapa care începe în 15 iunie„, a declarat ministrul Educației, duminică, la Digi 24.

Astfel, elevii care vor susține Evaluarea Națională trebuie să știe că examenele celei de-a doua sesiuni speciale se finalizează pe data de 4 iulie, iar prima etapă a înscrierii la liceu începe pe 10 iulie, astfel oportunitățile vor fi egale cu cele ale elevilor cu examenele susținute în prima sesiune. Ministrul Educației a mai precizat că elevii care se înscriu la un liceu din alt județ o pot face online.

Reguli noi pentru desfășurarea celei de-a doua sesiuni de examene

De asemenea, dacă elevii din clasele a VIII-a, a XII-a sau a XIII-a care susțin Evaluarea Națională sau Bacalaureatul participă doar la una dintre probele examenelor, dar nu mai pot ajunge la celelalte, din motive medicale, probele la care au participat vor fi luate în considerare pentru următoarea sesiune.

Ceea ce vreau să spun foarte clar pentru elevi şi pentru părinţi este faptul că la etapa specială organizată fie pentru Evaluarea Naţională, fie pentru examenul de Bacalaureat probele se recunosc dacă cumva elevul a participat la una dintre ele.

Deci este foarte important să ştie elevul şi părintele că nu va mai relua, dacă deja a susţinut prima probă de Limba şi literatura Română, să spunem, pe 15 iunie la Evaluarea Naţională şi la proba naţională să spunem că are 37,3 şi este recomandat să meargă la mediul de familie să vadă care este problema medicală, în momentul în care participă la etapa specială nu mai este nevoie să dea şi proba de limba română.

Este o veste nouă. Este prevăzut în ordinul pe care l-am aprobat. Reiau din punctul în care au rămas. Pentru că nu putem să supunem copiii la o altă probă, dacă deja au realizat-o în etapa anterioară”, a declarat Monica Anisie, duminică, la Digi 24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI