29 sept. 2024 | 17:25

Evacuări de urgență și în Vrancea din cauza riscului de inundații. Termen limită ora 20.00

Știri generale
Evacuări de urgență și în Vrancea din cauza riscului de inundații. Termen limită ora 20.00

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vrancea a hotărât, duminică, 29 septembrie, evacuarea persoanelor din zonele cu risc de inundații. Aceste persoane vor fi relocate fie la rude, fie în spații special amenajate, precum cămine culturale sau unități de învățământ.

Operațiunea de evacuare trebuie să fie finalizată până la ora 20:00

„Prefectul județului Vrancea, Marius Iorga, a convocat astăzi, 29.09.2024, la ora 15:00, într-un regim de urgență, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, la sediul Instituției Prefectului. În cadrul ședinței, s-a adoptat hotărârea de a dispune măsuri de evacuare în zonele cu potențial pericol de inundații, ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice periculoase prognozate în U.A.T.-urile județului Vrancea”, se arată într-un comunicat emis de Prefectură în cursul după-amiezii de duminică, 29 septembrie.

Conform comunicatului, din cauza iminenței unor situații de urgență provocate de fenomenele hidrometeorologice periculoase, primarii, în calitate de președinți ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, vor implementa rapid măsuri pentru evacuarea populației. Prioritate vor avea persoanele aflate în situații dificile, vulnerabile, cele cu dizabilități sau care locuiesc singure, din zonele predispuse la inundații. CJSU Vrancea a stabilit că evacuarea trebuie finalizată până la ora 20:00.

„Persoanele evacuate vor fi cazate, acolo unde este posibil, la rude ale căror locuințe sunt în afara zonelor de risc. Dacă acest lucru nu este posibil, vor fi adăpostite în spațiile special amenajate de U.A.T.-uri, precum cămine culturale sau școli”, se mai precizează în comunicat.

Momentan, nu au fost specificate localitățile în care se va aplica măsura evacuării. Până la ora 20:00, județul Vrancea se află sub avertizare de cod galben de precipitații, urmând ca, după această oră, să intre în vigoare un cod portocaliu.

Cod roșu în Galați, 23 de localități evacuate

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a intensificat măsurile pentru a face față posibilelor noi viituri în județul Galați, deja afectat de inundațiile devastatoare de acum două săptămâni. Decizia vine după avertismentele emise duminică de meteorologi și hidrologi.

Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, a declarat că aproape 90-95% dintre familiile aflate în zonele de risc au fost deja evacuate.

„Avem un caz la Cudalbi, unde o persoană refuză să plece din casă, spunând că locuința este solidă și că va urca în pod. Am cerut Jandarmeriei să intervină pentru a o convinge”, a spus Fotea la Digi24.

El a adăugat că multe persoane s-au autoevacuat, cunoscând riscurile, iar cei care nu au unde merge vor fi cazați în spațiile pregătite de autorități. De asemenea, cursurile au fost suspendate luni în 23 de comune din județ.

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Orașul din România de unde pleacă toți locuitorii. Zona este superbă, cândva era un important centru industrial, însă oamenii nu mai vor să locuiască aici
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Cei mai controversați concurenţi de la Insula iubirii s-au împăcat. Telespectatorii se revoltă
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Caută semnul pe cutie! Medicamentele pe care șoferii nu trebuie să le ia. Vor rămâne fără permis
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
BANI mai MULȚI LA PENSIE! CE ADEVERINȚE trebuie DEPUSE de FAPT
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Il mai știi pe Emiluț, copilul devenit viral pentru că nu voia să meargă la grădiniță? Cum arată acum, la 12 ani
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro