Eutanasiată la 40 de ani. Motivul pentru care medicii au luat această decizie în cazul lui Marieke Vervoort

Eutanasiată la 40 de ani. Motivul pentru care medicii au luat această decizie în cazul lui Marieke Vervoort

Sportiva Marieke Vervoort, de origine belgiană, a fost eutanasiată la vârsta de 40 de ani. Vestea șocantă a venit cu câteva zile în urmă, atunci când aceasta s-a stins. Medicii au recurs la o asemenea decizie în cazul său pentru că suferea de o boala cruntă. Ultimele imagini ale sale sunt absolut emoționante, fiind pe patul de spital, alături de patrupedul său, pe nume Zen, care i-a stat alături nonstop.

Marieke Vervoort, eutanasiată la 40 de ani

Eutanasiată la 40 de ani. Motivul pentru care medicii au luat această decizie în cazul lui Marieke Vervoort
Sportiva Marieke Vervoort a fost eutanasiată la vârsta de 40 de ani

Fosta campioană paralimpică a fost eutanasiată, iar medicii au luat o asemenea decizie, cât se poate de grea, chiar la rugămințile femeii. Marieke Vervoort avea vârsta de 40 de ani și a suferit foarte mult timp, fiind diagnosticată cu o maladie degenerativă a mușchilor. Cu trei ani în urmă, aceasta a povestit că nu poate dormi nopți la rând, din cauza durerilor pe care la avea la nivelul întregului corp. Marieke Vervoort mărturisea, în mod șocant, că își dorește ca viața ei să se sfârșească, atunci când va decide.

Sportiva s-a stins pe 22 octombrie 2019, cerând să fie eutanasiată, de către medici. Avea în palmares 2 medalii olimpice și 3 trei titluri mondiale, pentru atletism în scaun cu rotile. Problemele sale de sănătate au început când fosta atletă avea vârsta de 14 ani. A început să experimenteze dureri mari la nivelul picioarelor, iar după acestea s-au intensificat. Până la vârsta de 20 de ani, Marieke Vervoort se afla într-un scaun cu rotile. A decis, însă, să nu renunțe la studiile sale, nici la ideea de-a se face profesoară, potrivit digisport.ro.

Diagnosticul pe care medicii i l-au pus sportivei a fost mereu unul incert, vorbind despre o maladie degenerativă incurabilă. Aceasta a continuat să facă mult sport și a ajuns campioană paralimpică, iar în 2012, în Londra a câştigat aurul la 100 şi 200 metri. În anul 2015 a fost campioană mondială la 100, 200 şi 400 metri. Ultima ei competiție a fost marcată în 2016, la Jocurile Paralimpice de la Rio.