Euro 2020. Antrenor, dat afară pe nepusă masă! Ce se întâmplă în campionat

Euro 2020. Antrenor, dat afară pe nepusă masă! Ce se întâmplă în campionat
Euro 2020. Antrenor, dat afară pe nepusă masă! Ce se întâmplă în campionat

Euro 2020 face deja victime în rândul selecționerilor. Un antrenor a fost dat afară de pe banca tehnică a unei naționale importante. Deși trecuse cu ușurință de grupe, echipa Olandei a fost eliminată, surprinzător, în optimi, de către mai slab cotata reprezentativă a Cehiei. Iar acest lucru nu a rămas fără consecințe.

Euro 2020. Antrenor, dat afară pe nepusă masă!

La Euro 2020 cad deja capete! Un antrenor a fost dat afară de federația națională. Selecționata Olandei a avut un parcurs excelent în grupe, adunând 3 victorii din tot atâtea meciuri. Formația batavă avea în lot și staruri ale fotbalului european, părând o candidată îndreptățită chiar la câștigarea titlului european. Dar lucrurile s-a destrămat în optimile de finală. După 3-2 cu Ucraina, 3-0 cu Macedonia de Nord şi 2-1 cu Austria, olandezii au înfruntat tot o națională considerată mai modestă, Cehia.

Însă, partida din optimile Euro 2020 s-a încheiat cu victoria clară a cehilor, 2-0. Naționala antrenată de Frank de Boer a fost obligată să revină acasă, unde a avut de înfruntat un val imens de critici, Primul vizat a fost chiar tehnicianul de 51 de ani, căruia i s-a reproșat mai ales așezarea tactică a echipei. De Boer fusese numit pe banca tehnică în septembrie 2020, după plecarea lui Ronald Koeman la Barcelona. Contractul său era valabil până la finalul anului viitor, după terminarea preliminariilor Cupei Mondiale 2022.

Ce se întâmplă în campionat

În fața evidenței eșecului de la Euro 2020 și a criticilor primite, Federația olandeză și de Boer au decis ruperea contractului. Într-un comunicat emis de ambele părți, se arată că despărțirea va avea „efect imediat”, scrie bbc.com. Federația olandeză (KNVB) a menționat că „în înțelegerea inițială, unul dintre obiective era atingerea sferturilor de finală de la Euro”. La rândul său, Frank de Boer a declarat că nu dorește să mai continue pe banca naționalei.

Am luat decizia să nu mai continui la echipa naţională. Obiectivul nu a fost atins, este clar. Când am fost contactat pentru a deveni selecţionerul Olandei în 2020, m-am gândit că este o onoare şi o provocare, dar eram conştient că presiunea de pe umerii mei va creşte după eliminarea de la EURO. Nu ar fi fost un lucru benefic, nici pentru mine, nici pentru echipă, mai ales că ne aflăm în preliminariile Campionatului Mondial. Le mulţumesc tuturor fanilor şi jucătorilor”, a transmis Frank de Boer, conform sursei citate.

De Boer a adunat 8 victorii, 4 remize și 3 înfrângeri în cele 15 jocuri petrecute pe banca „Portocalei Mecanice”. El este, deja, la al 3-lea mandat încheiat rapid. Fostul mare jucător olandez a mai renunțat la Crystal Palace, după 77 de zile și 5 meciuri, dar și la banca lui Inter Milano, după 85 de zile și 15 partide. Euro 2020 și-a aflat sferturile de finală. Elveția – Spania și Belgia – Italia se vor juca vineri, 2 iulie. Învingătoarele se vor întâlni într-una dintre semifinale. Sâmbătă, 3 iulie, se vor disputa celelalte meciuri din sferturi: Cehia – Danemarca și Ucraina – Anglia. Câștigătoarele se vor înfrunta în cea de-a doua semifinală a Campionatului European.

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI