E oficial! Ce se întâmplă de azi cu Cristian Chivu în Italia

E oficial! Ce se întâmplă de azi cu Cristian Chivu în Italia
E oficial! Ce se întâmplă de azi cu Cristian Chivu în Italia

Cristi Chivu este în plină ascensiune ca antrenor în Italia. Fostul căpitan al naționalei a luat-o „de jos” în munca de tehnician. El a preferat să lucreze cu echipele de copii și juniori ale clubului cu care a cucerit Champions League, în 2010, Inter Milano. La 40 de ani, Cristi Chivu a devenit noul antrenor al formației U19 a noii campioane a Italiei.

E oficial! Ce se întâmplă de azi cu Cristian Chivu în Italia

Cristi Chivu își clădește o carieră interesantă de antrenor în Italia. Fostul mare internațional român a rămas fidel clubului unde a cunoscut cele mai mari satisfacții, Inter Milano. Deși putea da curs și altor oferte venite inclusiv din România, fostul căpitan al naționalei a preferat să rămână la Milano, acolo unde a jucat vreme de 7 sezoane, între 2007-2014. În 2010, sub comanda lui Jose Mourinho, Chivu a ridicat deasupra capului inclusiv trofeul Champions League. După retragerea din activitatea competițională, românul a ales calea antrenoratului.

În 2017 a obținut licența de antrenor în Italia, apoi a pregătit echipa U14 a clubului milanez. A trecut, apoi la formația U17, pe care a pregătit-o în sezonul 2019-2020 și cu care s-a calificat în Final Four-ul competiției interne. În toamna anului trecut, Cristi Chivu a obținut și licența PRO, după ce a absolvit cursurile celebrei școli de antrenori de la Coverciano. Aceasta îi permite să antreneze înclusiv în Serie A. Și tot atunci, el a trecut pe banca tehnică a celor de la Inter U18. În actualul sezon, formația a ratat accesul în finala campionatului, fiind învinsă în semifinale de Genoa U18, scor 1-2.

Va prelua pe Inter Primavera, formația U19 a noii campioane din Peninsulă

După schimbarea lui Antonio Conte cu Simone Inzaghi pe banca tehnică a echipei de seniori, s-au produs și alte modificări în rândul antrenorilor celorlalte echipe ale clubului. Gazzetta dello Sport anunța cu ceva timp în urmă că Chivu este favorit să preia echipa U19, pentru că este deja obișnuit să lucreze cu tinerii. Ziariștii italieni mai menționau că managementul nerazzurro este nemulțumit de performanțele tehncianului Armando Madonna, astfel că-l va demite după un mandat de trei ani.

Chivu e favorit. Numele cel mai acreditat pentru saltul pe care îl dorește Inter este cel al lui Cristi Chivu, 40 de ani, legendă a clubului și în prezent antrenor al echipei Under 18. Românul a ajuns la Milano în 2007 și este unul dintre eroii tripletei din 2010. Până la retragerea din 2014, a strâns 169 de meciuri în tricoul nerazzurro, timp de șapte sezoane”, a anunțat publicația menționată.

Acum, alegerea este oficială. Conform spotmedia.ro, Cristi Chivu a devenit oficial tehnicianul Inter Primavera. În luna aprilie, fostul internațional român primise propunerea de a prelua echipa Petrolul Ploiești, din Liga 2. Chivu a declinat, însă, oferta, preferând să continue cu drumul pe care deja a pornit în Italia, la Inter Milano.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI