07 feb. 2022 | 20:09

Eugenia Nicolae simte că va da lovitura la Eurovision 2022. Ce piesă va interpreta: „E momentul potrivit” EXCLUSIV

Monden
Eugenia Nicolae simte că va da lovitura la Eurovision 2022. Ce piesă va interpreta: „E momentul potrivit” EXCLUSIV
Eugenia Nicolae vrea pe scena de la Eurovision: „Despre doină și dor nu poți vorbi în nicio altă limbă, iar străinii sunt sigură că vor reacționa pozitiv”

Eugenia Nicolae vrea să ducă folcorul românesc pe scena de la Eurovision. Artista a devenit cunoscută în anul 2019, când a participat la „Vocea României”, iar mai apoi la „Românii au talent”. Acum, artista simte că a ajuns într-un alt punct al carierei sale și se simte pregătită să reprezinte România la Eurovision. Nu oricum, ci cu folclor autentic românesc, cu o doină.

Eugenia Nicolae vrea pe scena de la Eurovision: „Despre doină și dor nu poți vorbi în nicio altă limbă, iar străinii sunt sigură că vor reacționa pozitiv”

Alături de alte nume cunoscute ale industriei muzicale din România, precum Cezar Ouatu, Carmen Trandafir, Dan Helciug, Vizi sau Alex Parker, Eugenia Nicolae speră ca piesa ei să treacă de semifinalele care vor avea loc pe 12 februarie și va ajunge în marea finală, programată pe 5 martie.

„Pentru mine Eurovision reprezintă o altă etapă a carierei mele, o provocare și o experiență care mă va ajuta cu siguranță în viitor. Vedem că se conturează un traseu de valorificare culturală pe plan mondial. Observ acest lucru și în industria modei, spre exemplu, dar și în muzică.

Așadar, cred că este momentul potrivit să prezentăm într-un concurs muzical internațional melosul nostru folcloric românesc, limba noastră și tradițiile. Bineînțeles adaptate contextului muzical actual. Despre doină și dor nu poți vorbi în nicio altă limbă, decât în limba română,. Străinii sunt sigură că vor reacționa pozitiv. De fapt, deja văd reacții pozitive la piesă din partea străină, există apetit pentru asta”, ne-a declarat Eugenia Nicolae.

„Îmi doream de mică să particip”

Chiar dacă susține că nu este un fan al competițiilor, artista ne-a mărturisit că de mică își dorea să participe la Eurovision și că în momentul de față se află în acel punct al carierei sale încât consideră că ar face o impresie bună.

„Încă din copilărie urmăresc acest concurs. Îmi doream de mică să particip și acum simt că este momentul potrivit. Prin ochii mei de copil Eurovisionul părea ceva inaccesibil la acea vreme.

Nu am fost niciodată fan competiții, doar că de-a lungil anilor am învățat că lupta cu propriile temeri și doborârea barierelor te fac mai puternic. Și indiferent care va fi rezultatul acestui concurs mă bucur de experiență și de lucrurile pe care le-am învățat pe parcurs”.

Folcorul o reprezintă pe deplin pe Eugenia Nicolae

Eugenia mărturisește că a făcut „greșeala” să încerce și alte stiluri muzicale, mai comerciale decât poate ce cântă în momentul de față, însă folclorul autentic românesc o împlinește și consideră că e momentul ca acesta să fie auzit și pe scena de la Eurovision.

„Am hotărât să mă înscriu fiind încurajată de producătorul meu și de prietenii mei. Refrenul piesei „Doina” fredona de multă vreme în mintea mea. S-a creat conjunctura perfectă pentru a scrie această piesă. Am lucrat intens pentru piesă, preț de câteva zile și nopți. Am avut sesiuni cu Frații Cazanoi și cu alți muzicieni extraordinari din industria muzicală. Astfel am conceput această piesă.

Pentru mine competițiile înseamnă un exercițiu constant. O manieră prin care vreau să ajung la cea mai bună variantă a mea. Am emoții de fiecare dată și cred că dacă emoțiile ar dispărea s-ar distruge magia. Emoțiile sunt combustibilul meu. La fiecare competiție am avut stări diferite. M-am redescoperit, atât pe plan personal cât și profesional”, ne-a mai declarat tânăra.

Tânăra vedetă a mai spus că nu va mai face greșeala să se ghideze după ce este în trend pe YouTube, ci își urmează pasiunea.

„Am simțit că mă trădez pe mine când am cântat comercial. Vocea României a fost lecția cea mai importantă a vieții mele.

După acest concurs am realizat care este direcția mea muzicală. Am învățat să îmi urmez instinctul și pasiunea, să nu mă ghidez după ce este la modă, ci după ce este în sufletul meu”.

S-a născut într-o familie de muzicieni

De departe, cei mai înfocați susținători și admiratori sunt părinții, care, la rândul lor, au muzica în sânge. Cu toate că doar tatăl a ales această cale, Eugenia declară că primele cântece le-a învățat de la mama ei.

„În familia mea muzica este firescul. Am crescut acompaniată de repetițiile tatălui meu cu trupa lui. Tatăl meu cântă, iar mama este foarte talentată, dar nu a performat niciodată. De la mama am învățat primele cântece. Mai târziu alături de tatăl meu am trăit primele mele experiențe pe scenă. Am cochetat de mică cu muzica. Am studiat vioara timp de 5 ani, dar am simțit că nu mă reprezintă și atunci am făcut schimbarea. Am început să iau lecții de canto.

Făceam în fiecare săptămână drumuri între Slatina și Vâlcea, unde găsisem un profesor bun de canto. În adolescență am cântat la diverse evenimente. Era foarte obositor, învățam prin mașină sau camera de hotel, iar luni dimineața după un weekend încărcat mergeam la liceu. Am ratat petrecerile colegilor mei, majorate, aniversări. Nu ieșeam des în oraș, iar la discotecă cred că am mers doar de două ori în perioada liceului. Au fost multe compromisuri și încă sunt. Muzica este în continuare pe primul loc în viața mea”, ne-a mai spus artista despre începuturile ei în muzică.

Întâlnirea cu Frații Caznoi

Deși a devenit cunoscută pe propriile puteri, în momentul de față, numele Eugeniei Nicolae este asociat cu cel al Fraților Cazanoi, cu care face echipă de ceva vreme și cu care vrea să ajungă la Torino, în marea finală Eurovision.

„Ne-am întâlnit la un eveniment. Îi știam de mică și le ascultam muzica. Propunerea de a colabora cu ei a venit din partea lui Cezar Cazanoi. Am primit-o cu mare bucurie.

La finalul evenimentului ne-am întors împreună în București, am povestit, iar el mi-a făcut o mare bucurie propunându-mi să intru în proiectul lor. Suntem împreună în acest proiect de 5 ani și ei se alătură puținilor mentori pe care i-am întâlnit în traseul meu muzical.”, mai spune Eugenia Nicolae.

Cum își menține vocea Eugenia Nicolae

Pentru că mai sunt doar câteva zile până la semifinala Selecției Naționale Eurovision 2022, Eugenia Nicolae își protejează pe cât de mult poate vocea, astfel încât a renunțat la cursurile de canto pe care le avea și merge periodic la foniatru ( nr. Medic specialist care se ocupă de diagnosticul și tratamentul tulburării vocilor, boli care afectează corzile vocale).

„Am renunțat momentan să predau pentru că am observat că e un mare consum de energie să îmi păstrez focusul și în pedagogie, dar și în muzica proiectului meu. Predau încă de când eram studentă la U.N.M.B. Am fost la grădinițe, școli private, școli de stat, am lucrat cu copii de la 4 ani până la adulți de 50+. Toate aceste experiențe au clădit omul Eugenia Nicolae.

Cânt foarte mult și dorm foarte puțin. Lipsa somnului este cea mai mare provocare pentru vocea mea. Fac exerciții înainte de cântat, merg periodic la foniatru pentru verificări și pun mare preț pe tehnica vocală”, ne-a mai declarat Eugenia.

„Generația tânără îmi cunoaște piesele”

Tânăra artistă spune că niciun sacrificiu nu este prea mare atunci când vede că noua generație îi cunoaște piesele și le ascultă.

„Cea mai mare satisfacție este faptul că generația tânără îmi cunoaște piesele, am observat că profesorii de muzică lucrează cu elevii la clase piese compuse de mine. Sub soare este loc pentru oricine.

Garanția ocupării unui loc în industria muzicală, pentru mine, vine din interesul noii generații pentru muzica mea”.

Așteptăm apariția Eugeniei Nicolae la Eurovision România și vom vedea atunci care îi va fi norocul.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat! Simona Bucura-Oprescu explică
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro