Eugen Sechila, considerat bodyguardul și apropiatul lui Călin Georgescu, a fost reținut joi de polițiști în timp ce se deplasa în zona Otopeni. Acesta a fost dus la Parchetul General pentru audieri, fiind suspectat de intenția de a părăsi țara cu destinația Africa.
Sechila a fost interceptat de ofițerii de la Crimă Organizată, care i-au percheziționat autoturismul înainte de a-l transporta la sediul Parchetului. Conform surselor judiciare, autoritățile au primit informații că acesta ar fi plănuit să fugă din România pentru a evita anchetele care îl vizează.
Sechila este suspect într-un dosar ce include acuzații legate de promovarea simbolurilor legionare. Articolul 4 din OUG 31/2002, invocat de anchetatori, incriminează fabricarea, răspândirea sau deținerea simbolurilor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, pedepsele fiind cuprinse între 3 luni și 3 ani de închisoare.
Conform ultimelor informații, Eugen Sechila a fost plasat sub control judiciar, având interdicția de a părăsi țara, informează G4Media. La ieșirea de la audieri, acesta a refuzat să ofere declarații jurnaliștilor.
Sechila, cunoscut ca fiind coordonatorul unei asociații care organizează evenimente în memoria legionarilor, este vizat pentru instigare la dezordine publică. În urmă cu câteva zile, acesta a publicat un mesaj pe TikTok în care anunța că se îndreaptă spre Capitală pentru a se autodenunța. Cu toate acestea, planul său s-a schimbat, iar autoritățile l-au oprit înainte să poată acționa.
În mesajul său, Sechila a declarat că a participat la campania electorală a lui Călin Georgescu, inclusiv la strângerea de semnături, însă a subliniat că a făcut acest lucru voluntar, fără beneficii materiale. Acesta a criticat presa pentru că l-a catalogat drept „neo-legionar” sau „mercenar”, acuzații pe care le consideră nefondate.
Surse din anchetă susțin că, după ce Curtea Constituțională a anulat alegerile prezidențiale, Eugen Sechila, împreună cu Horațiu Potra și Călin Georgescu, s-ar fi întâlnit la o fermă de cai din Ciolpani. Se presupune că scopul întâlnirii a fost organizarea unei mișcări de protest masive în București, detaliile fiind încă în curs de investigare.
Acțiunile recente ale lui Sechila și colaborările sale cu persoane implicate în campanii controversate continuă să fie analizate de autorități, care încearcă să stabilească amploarea implicării sale în activități ce ar putea aduce atingere ordinii publice.