Eugen Cristea și Cristina Deleanu au dat statul în judecată din cauza ceritificatului verde. Ce motive invocă actorii

Eugen Cristea și Cristina Deleanu au dat statul în judecată din cauza ceritificatului verde. Ce motive invocă actorii
Ce spun despre restrictiile luate de autoritati

Eugen Cristea și Cristina Deleanu au dat în judecată statul din cauza certificatului verde covid. Cei doi actori spun că vor să beneficieze de un certificat galben sau roșu.

Eugen Cristea și Cristina Deleanu cer introducerea certificatului roșu

Actorii Eugen Cristea și Cristina Deleanu au dat în judecată Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne și CNCAV din cauza certificatului verde. Artiștii vor introducerea certificatului galben sau roșu pentru persoanele care nu pot face vaccinul.

Eugen Cristea a declarat că, din cauza problemelor de sănătate, medicul de familie le-a recomandat lui și soției sale să nu facă vaccinul anti-covid.

Au dat în judecată Guvernul

El spune că autoritățile nu s-au gândit la persoanele care nu se pot vaccina din cauza medicale, atunci când au introdus obligativitatea certificatului verde în mall-uri și alte instituții.

„Am facut o cerere prin care chemam in judecata Guvernul Romaniei, MAI şi CNCAV. Semnalam faptul ca amandoi facem parte dintr-o categorie care nu a fost incadrata nicaieri. Amânadoi avem recomandari din partea medicului de familie de a nu face vaccinul impotriva coronavirusului, din cauza unor probleme de sanatate.

Vrem sa beneficiem si noi de un certificat galben sau rosu prin care sa avem acces în toate locurile in care momentan nu putem intra din cauza Hotararii de Guvern. Vrem sa mai mergem si noi la spectacolele colegilor nostri, să mai intrăm din cand in cand sa mai luam si noi o haina, un parfum sau un deodorant.

Aceasta hotarare de guvern îi pune pe cei care sunt in situatia noastra intr-o situatie de umilinta. Ne dorim sa ne aparam fara a incalca reguli si legi. Ceea ce am facut noi nu inseamna un indemn la nesupunere, ci la asezarea pe fagasul unor linii corecte a unor oameni care au facut mult pentru statul roman”, a declarat actorul la România Tv, conform stiripesurse.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI