Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit în cursul serii de luni despre situația grea cu care se confruntă România în contextul pandemiei de COVID-19. Acesta a dezvăluit, de asemenea, cu ce medicament se tratează atunci când simte că organsimul său ar putea fi vulnerabil la răceală sau alți viruși.
Multă lume s-a întrebat cum este posibil ca ministrul Sănătății să nu fi contactat până acum noul coronavirus, în ciuda faptului că acesta s-a deplasat în toate colțurile țării, inclusiv în cele mai mari focare de COVID-19. Din fericire, Nelu Tătaru a fost ferit de virusul ucigaș, iar ieri seară a declarat cum se protejează pentru a se menține sănătos.
Potrivit medicilor, o garanție absolută împotriva infectării cu COVID-19 nu există, însă respectarea regulilor de protecție și a restricțiilor recomandate de autorități cresc gradul de protecție.
Ministrul Sănătății a explicat că unul dintre motivele pentru care nu a contactat COVID-19 este că poartă mască trei sferturi din zi. De asemenea, aceasta consumă multe fructe și lichide, iar atunci când simte că ceva nu este în regulă se tratează cu un paracetamol.
„Respect niște reguli, încerc să mănânc sănătos, iar în condițiile în care într-adevăr am fost într-un focar și, eu știu, posibilitatea este, iau un paracetamol simplu. Doar dacă mi s-a părut ceva iau un paracetamol simplu.
Portul măștii provoacă o congestie nazală, iar în acele momente în care simt acele fenomene strict de congestie nazală iau un paracetamol. Prefer să iau un paracetamol atunci când simt că acea congestie nazală este mai importantă.
Eu port masca trei sferturi din zi, iar paracetamolul îl folosesc ori de câte ori simt acea congestie nazală. În rest, mănânc sănătos, beau multe lichide și mănânc fructe. Nu iau vitamine, suplimente sau alte pastile”, a declarat Nelu Tătaru, la postul B1 TV, citat de Ştiripesurse.
Nelu Tătaru a dezvăluit cu puțin timp în urmă că dorește să rămână ministru și după alegeri pentru a continua reforma începută. Cu privire la siguranța alegerilor pentru cetățeni, acesta a precizat că nu există pericole, acesta fiind unul dintre evenimentele cel mai mult protejate.
Ministrul a atras atenția asupra faptului că trebuie ținut cont de perioada anterioară și ulterioară a alegerilor, având în vedere antecedentele de la alegerile locale, atunci când s-au ținut petreceri, iar oamenii au ignorant regulile.
”La fel ca şi momentul şcolii, momentul votului, efectiv al votului este unul dintre cele mai securizate. Ce facem până la vot, ce facem după vot şi cum sărbătorim seara, într-adevăr, sunt momente destul de importante. Aici ar trebuie să gestionăm altfel lucrurile.
Faptul că avem o componentă de şase săptămâni, cât mai avem, politică, suprapusă peste o pandemie cu tot felul de idei, cu tot felul de curente, cu tot felul de instigări, ne face să înţelegem că momentul politic trebuie să fie atunci când este pentru a termina acest moment”, a mai afirmat Tătaru.