Este oficial! Ministrul Mediului, anunțul care ia prin surprindere toți șoferii. Ce vor primi de acum încolo posesorii mașinilor electrice

Este oficial! Ministrul Mediului, anunțul care ia prin surprindere toți șoferii. Ce vor primi de acum încolo posesorii mașinilor electrice
Mașină electrică pusă la încărcat Sursă foto: caroutis.ro

Veste excelentă pentru proprietarii mașinilor electrice! Ministrul Mediului a anunțat, cu puțin timp în urmă, decizia publicată în Monitorul Oficial referitoare la mașinile electrice. Potrivit lui Tánczos Barna, proprietarii mașinilor cu emisii zero vor avea de acum un avantaj în plus față de cele cunoscute deja.

Cum vor fi premiați șoferii care conduc mașini electrice și pe hidrogen

Potrivit Ordinului comun al ministrului Mediului, apelor şi pădurilor, al ministrului Afacerilor interne şi al viceprim-ministrului, ministrul Transporturilor şi infrastructurii, mașinile cu emisii zero ( cele pur electrice sau cele cu sistem de propulsie pe pile de combustie cu hydrogen) vor fi semnalizate diferit față de restul autovehiculelor poluante.

Astfel, proprietarii acestor tipuri de mașini vor primi numerele de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde.
Noile măsuri vor intra în vigoare la 60 de zile de la publicarea Ordinului în Monitorul Oficial. În cazul proprietarilor de mașini electrice deja înmatriculate, care respectă criteriile de acordare a numerelor verzi, aceștia vor putea solicita preschimbarea după intrarea în vigoare a prevederilor actului normativ.

”Numere de înmatriculare dedicate mașinilor nepoluante vor funcționa ca un pașaport verde pentru acest tip de autovehicule. Prin identificarea clară și vizibilă a vehiculelor nepoluante în trafic, creăm cadrul pentru acordarea unor facilități celor care le utilizează: fie că vorbim de parcare gratuită, acces permis în zone cu emisii reduse, reduceri de taxe și impozite, autoritățile locale, în special cele din marile aglomerări urbane, vor avea un instrument de lucru foarte util”, a declarat ministrul Tánczos Barna.