07 sept. 2020 | 19:13

Este oficial! Dacia Logan dispare din aceste țări europene. Ce se întâmplă în grupul Renault

Știri generale
Este oficial! Dacia Logan dispare din aceste țări europene. Ce se întâmplă în grupul Renault
Este oficial! Dacia Logan dispare din aceste țări europene. Ce se întâmplă în grupul Renault

Anunțul a fost făcut oficial. Dacia Logan va dispărea din aceste țări europene. Ce se întâmplă în grupul Renault vedeți un pic mai jos.

Anunț oficial! Dacia Logan dispare din mai multe țări europene. Ce se întâmplă cu grupul Renault

Dacia Renault a prezentat noile generații ale modelelor sale de bază, Logan și Sandero, precum și versiunea Stepway a lui Sandero. Astfel, grupul Renault a anunțat că Logan iese de pe majoritatea piețelor europene. Dacia Logan a ajuns la a treia generație, la 16 ani de la lansarea primului Logan, primul model dezvoltat de Renault la Mioveni, după achiziția uzinei.

Odată cu dispariția cererii de vehicule sedan, Renault a decis să retragă acest model de pe cele mai importante piețe europene, inclusiv din piața din Franța. Decizia a fost luată întrucât cheltuielile de marketing obligatorii pentru un automobil trebuie să se regăsească într-un volum de vânzări suficient de mare.

Este oficial! Dacia Logan dispare din aceste țări europene. Ce se întâmplă în grupul Renault

Este oficial! Dacia Logan dispare din aceste țări europene. Ce se întâmplă în grupul Renault

Care sunt motivele retragerii Logan din mai multe piețe

Astfel, scăderile generate de schimbările de legislație, dar și efectele pandemiei de COVID-19, suprapuse pe cererea în scădere a Vestului pentru sedanuri de mici dimensiuni au făcut prezența Loganului pe aceste piețe nerentabilă.

Potrivit informațiilor transmise de companie, a treia generație Logan va fi disponibilă, după lansarea oficială din 29 septembrie, doar în: Albania, Țările Baltice (Lituania, Letonia, Estonia), Bosnia & Herzegovina, Bulgaria, Cehia, Spania, Ungaria, Muntenegru, Kosovo, Macedonia, Maroc, Moldova, Noua Caledonie, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Tahiti.

Unde se va mai vinde Logan în Europa

Doar 10 state membre UE vor mai avea acest model pe piața de autoturisme, între acestea numărându-se și țara noastră.

Loganul dispare de pe piețele din Germania, Franța, Italia, Marea Britanie, dar și celelalte din vestul Europei. În Europa de Est, caroseria sedan este încă populară, în paralel cu ascensiunea hatchback-urilor, care sunt preferate de clienții din vestul Europei. Excepție este Spania, unde se înregistrează în continuare vânzări bune ale modelului Logan, în special datorită românilor care trăiesc acolo.

Dacia, prezentă în 44 de țări

Modelul Logan este popular și în Rusia sau în America de Sud, dar sub brandul Renault. Dacia este prezentă, în prezent, sub brand propriu, în 44 de piețe ale lumii, cele mai multe dintre aceste piețe aflându-se în perimetrul Europa-Mediterana.

Modelul Logan va mai fi disponibil doar pe 17 din aceste piețe. Vânzările Sandero și cele ale Logan pot oferi o imagine mai bună a motivului retragerii acestui model de pe majoritatea piețelor europene.

Sandero, de 3 ori mai vândută ca Logan

În luna iulie 2020, Sandero a raportat 19.000 de unități înmatriculate, în Europa, în timp ce Logan doar 5.000 de mașini. În primele 7 luni ale acestui an, Sandero înregistra 143.000 de autoturisme înmatriculate, în timp ce Logan, doar 39.500.

Dacia Logan a fost lansat în anul 2004, fiind dezvoltat pe o platformă creată de inginerii Renault pe baza platformei Renault Clio, adaptată.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Imaginile care au provocat revoltă, în FCSB - Rapid! Medicii făceau semne disperate, jandarmii au folosit scuturile
Digisport.ro
Ce diferență mare de vârstă este, de fapt, între Sorana Cîrstea și fiul lui Ion Țiriac. Bruneta e mult mai tânără decât iubitul ei
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat rușii navele și submarinele
Digi24
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200% mai scumpă. „De trei zile arunc”
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Zodia care va fi dezamăgită în luna mai. Acești nativi vor vărsa lacrimi de tristețe
Spynews
Schimbare drastică pentru TOATE MAGAZINELE. Decizia a fost deja anunțată OFICIAL: Este o fraudă, îi punem capăt
Capital.ro
Distanţa maximă de la care pistolul radar poate intercepta şoferii vitezomani. Poliţistul Kovacs Valer: "Poate să vă ia şi din spate!"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Unii români au patru zile libere, alții șase. DIFERENȚE la minivacanța de Paște
Mediaflux
Zodia care va fi dezamăgită în luna mai. Acești nativi vor vărsa lacrimi de tristețe
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro