Eroare la vaccinare: 8 persoane au primit 5 doze, în loc de una singură. Ce au pățit apoi

Eroare la vaccinare: 8 persoane au primit 5 doze, în loc de una singură. Ce au pățit apoi
Opt persoane au primit cate 5 doze de vacin o dată. Patru au fost internate

O eroare a fost înregistrată la vaccinare. 8 persoane au primit 5 doze, în loc de una singură. Ce au pățit apoi aceste persoane, citiți în articolul de mai jos.

Opt persoane au primit câte 5 doze de vaccin anti-coronavirus. Care este starea lor de sănătate

De abia a început vaccinarea că au și început să apară erori umane. Opt persoane au primi 5 doze de vaccin în loc de una singură. Ce au pățit aceste persoane citiți în rândurile de mai jos.

Opt angajați ai unui cămin de bătrâni din Germania au primit, dintr-o greșeală, câte 5 doze de vaccin anti-coronavirus, în loc de una singură. Este vorba despre şapte femei şi un bărbat, care au vârste cuprinse între 38 şi 54 de ani.

Patru dintre cei care au primit mai mult vaccin decât trebuia au fost internați

Imediat după vaccinare cei opt pacienți au fost informați despre eroare. Patru dintre ei au fost internaţi la spital cu simptome uşoare asemănătoare gripei, iar ceilalţi patru s-au întors liniștiți la casele lor.

Greșeala ar fi intervenit din cauză că fiecare flacon conține 5 doze de vaccin. Astfel, fiecare doză ar trebui folosită la vaccinarea a cinci persoane diferite. Înainte de începerea campaniei de vaccinare, productătorii BioNTech și Pfizer au dat asigurări că în situații de supradozaj cu vaccin anti-COVID nu apar efecte secundare grave.

Unde lucrează cei 8 angajați

Într-adevăr, supradoza nu pare să fi avut, în acest stadiu, consecinţe sanitare grave asupra celor 8 angajați ai azilului de bătrâni. Aceștia lucrează la un cămin din Stralsund, localitate din nord-estul Germaniei, şi fac parte din categoriile prioritare pentru administrarea vaccinului BioNTech-Pfizer, operaţiune care a început de trei zile în Germania, respectiv de sâmbătă, 26 decembrie.

Regret profund acest incident”, a declarat administratorul districtului, asigurând că este vorba despre o ”eroare umană”.

Vaccinul ar ajunge chiar de 6 doze de vaccin, însă autoritățile nu recomandă

De asemenea, vaccinul, care trebuie administrat în două reprize de câte 0,3 ml la interval de 2-3 săptămâni, este livrat într-o fiolă al cărei conţinut asigură, după ce a fost diluată, 5 doze. O purtătoare de cuvânt a Ministerului Sănătăţii din Germania a declarat luni că aceste fiole ar putea asigura chiar şase doze, întrucât conţin chiar un ”uşor excedent” care permite umplerea unei a şasea seringi.

nu în ultimul rând, Ministerul Sănătăţii din Germania a comunicat această precizare landurilor, care sunt responsabile de vaccinare pe teritoriul țării, dar guvernul cancelarului federal Angela Merkel a cerut totuşi autorităţilor sanitare să nu folosească ”în niciun caz” surplusul de vaccin, relatează Agerpres.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI