28 sept. 2021 | 09:18

Epidemiolog celebru, avertisment înfiorător pentru România în următoarea perioadă: „Urmează să repetăm dezastrul din valul 1 în Italia. Cei vulnerabili vor plăti cu viața”

Sănătate
Epidemiolog celebru, avertisment înfiorător pentru România în următoarea perioadă:
Octavian Jurma, previziune înfiorătoare pentru România

Epidemiologul Octavian Jurma trage un semnal de alarmă privind situația dezastruoasă de la noi din țară. Din păcate, cazurile de Covid-19 cresc de la o zi la alta, iar sistemul sanitar nu mai face față valurilor de pacienți în stare medie și gravă. Potrivit specialistului, în următoarea perioada, România se va înfrunta cu valori negative care le vor depăși pe cele din valurile anterioare, aceste rezultate datorându-se în mod special liderilor negaționiști.

România va depăși 12.000 de cazuri zilnice

Recent, Octavian Jurma a publicat un grafic cu evoluția infectărilor de Covid-19, care arată că, în curând, în majoritatea județelor, rata de incidență va depăși șase la mia de locuitori, fiind înregistrate chiar și 12.000 de cazuri pe zi. Potrivit medicului, în România se va repeta tragedia din valul 1, din Italia, atunci când s-au înregistrat multe decese, iar locurile din spitale erau ocupate complet, medicii fiind obligați să aleagă pe cine să salveze.

Pe de altă parte, Octavian Jurma subliniază că România va demonstra lumii întregi ce fel de lideri are, și în mod special, faptul că o mare parte din populație este negaționistă (neagă existența virusului), astfel că întreaga propagandă se bazează pe aceste credințe eronate.

”Urmează să repetăm tragedia din Lombardia în România. Dacă italienii repetă acum siguranța din valul 1 în România, noi urmează să repetăm dezastrul din valul 1 în Italia. România va demonstra lumii ce înseamnă nu doar să ai lideri negaționiști, ci și o majoritate intoxicată de propagandă negaționistă.

Pentru mine este evident că am devenit o majoritate negaționistă care se reflectă atât în guvernare, cât și în Parlament. Seduși de propagandă negaționistă și antivaccinistă, românii au ajuns la un consens: cei vulnerabili vor plăti cu viață pentru confortul celor care se cred invulnerabili”, și-a început epidemiologul dezacordul privind modul în care este gestionată pandemia în România.

„Pentru negaționiști este discriminare ca cineva care face ceva mai mult decât ei să primească mai mult”

În continuare, medicul critică în termeni duri lipsa de implicare reală a autorităților în această luptă cu virusul nemilos. Acesta descrie egoismul care stă la baza politicii românești, astfel că liderii care ne conduc, nu admit ca cineva să facă mai bine sau să primească mai mult decât ei, drept urmare, meritele altora nu sunt recunoscute și nici apreciate.

„Pentru negaționiști, la fel că pentru guvernanți, este imposibil de înțeles că într-o pandemie, la fel că într-un război, cine nu este parte din soluție e parte din problemă.

Negaționiștii sunt parte din problemă, însă treptat, pe măsură ce își impun punctul de vedere în spațiul public și politică, agresivitatea lor crește și se vor îndrepta împotriva celor care sunt parte din soluție, a oamenilor responsabili, care vor fi supuși unor restricții inutile și discriminatorii.

Pentru negaționiști este discriminare ca cineva care face ceva mai mult decât ei să primească mai mult decât ei. Dacă ei nu pot să circule nimeni nu poate să circule. Este ca și cum minoritatea orbilor ar decide ca nimeni nu mai are voie să conducă pentru că ei nu pot să vadă”, a adăugat Octavian Jurma.

„Dacă negi pandemia, pandemia dispare”

Epidemiologul continuă argumentele potrivit cărora negaționiștii nu vor accepta niciodată faptul că pandemia există cu adevărat și doar măsurile radicale pot schimba ceva în eradicarea ei.

„Pentru oamenii responsabili până și asta ar fi acceptabil. În efortul lor disperat de a salva vieți, oamenii responsabili ar accepta să fie solidari cu cei care nu vor să se vaccineze și să accepte măsuri non-farmaceutice dure de restricție a circulației virusului, așa cum sunt aplicate în toate țările care au reușit să țină pandemia sub control.

Dar negationiștii nici asta nu vor, ei vor să se comporte că și cum pandemia nu există pentru că, în logică negaționistă practicată de la vârful țării până la talpa țării, dacă negi pandemia, pandemia dispare.
Prin urmare ei vor relaxare indiferent de situația din spitale.

Dacă însă întrebi un negaționist de unde știe că bola nu există sau nu e gravă, va deveni agresiv și îți va cere ție să îi demonstrezi contrariul. Când îi demonstrezi contrariul va deveni și mai agresiv pentru că i-ai expus incompetența.

Negațoniștii nu vor să mai audă nici de restricții că soluție, dar nici de avantaje pentru cei care sunt parte din soluție. Ei vor să ne scufundăm solidari în abisul COVID-19. Iar un guvern negaționist le dă dreptate și prin urmare ne vom scufunda solidari indiferent dacă ne-am vaccinat sau nu, indiferent dacă ne-am declarat sau nu boala, indiferent dacă ne testăm sau nu.România devine încet și sigur raiul repetentilor și incompetenților, care trebuie doar să nege valoarea educației, a științei și în cele din urmă a rațiunii”, a transmis indignat cercetătorul.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro