15 mai 2023 | 07:21

Emmanuel Macron, mesaj crunt împotriva lui Vladimir Putin. Președintele Franței a umilit Rusia la cel mai înalt nivel

Știri generale
Emmanuel Macron, mesaj crunt împotriva lui Vladimir Putin. Președintele Franței a umilit Rusia la cel mai înalt nivel
Emmanuel Macron și Vladimir Putin Sursă foto: LUDOVIC MARIN / POOL / AFP)

Emmanuel Macron și-a schimbat perspectiva asupra războiului, iar duminică, a fost publicat un interviu acordat de liderul francez cu privire la războiul din Ucraina. Deși în trecut, președintele francez a fost criticat pentru declarațiile sale indulgente față de Rusia, acum, se pare că lucrurile au luat o turnură radicală. Mai mult, Emmanuel Macron a făcut noi afirmații menite să atragă antipatia Rusiei, ba chiar mai mult, furia liderului rus.

Emmanuel Macron, declarații șocante la adresa Rusiei

La începutul acestui an, Emmanuel Macron a făcut apel în repetate rânduri la negocieri, afirmând că acest război nu va putea aveaun deznodământ militar, ci doar unul discutat la masa negocierilor. Președintele francez a ajuns chiar să ceară concesii pentru Rusia, cu scopul de a-l determina pe Vladimir Putin să cedeze în anumite condiții.

Odată cu trecerea timpului și cu înmulțirea atacurilor din partea Rusiei, Emmanuel Macron a revenit la păreri similare cu cele ale Occidentului, astfel că, duminică, a fost publicat un interviu acordat ziarului Opinion, în care liderul francez vorbește despre înfrângerea Rusiei și transformarea ei într-un stat vasal Chinei.

Mai mult, Macron afirmă că această situație a influențat dorința de aderare a Suediei și Finlandei la NATO, subliniind că deja poate fi vorba de o înfrângere geopolitică a Rusiei.

„De facto, a intrat într-o formă de supunere în ceea ce privește China și a pierdut accesul la Marea Baltică, care a fost critic, deoarece a determinat decizia Suediei și Finlandei de a se alătura NATO. Acest lucru era de neconceput în urmă cu doar doi ani. Deci este deja o înfrângere geopolitică”, a transmis Macron, chiar înainte de vizita liderului ucrainean la Paris.

Apelul lui Macron către Occident. Putin se va simți trădat

În continuare, contrar apelului său făcut la împlinirea unui an de război, în care afirma că dorește înfrângerea Rusiei de către Ucraina în acest război, dar nu susține strivirea Rusiei pe teritoriul său, Emmanuel Macron vine cu noi credințe.

„Nu cred, ca unii, că Rusia ar trebui să fie total învinsă, atacată pe teritoriul său. Aceşti observatori doresc mai presus de toate să zdrobească Rusia. Aceasta nu a fost şi nu va fi niciodată poziţia Franţei”, a adăugat el, în luna februarie a acestui an.

Acum, lucrurile stau puțin diferit, astfel că, Emmanel Macron a susținut că Ucraina trebuie susținută pentru ca Rusia să nu câștige acest război militar.

„Să fim clari, Rusia nu trebuie să câștige acest război militar. Deci, depinde de noi să vedem cum îi ajutăm pe ucraineni în contraofensiva lor și cum să pregătim problema garanțiilor de securitate în negocierile care vor avea loc inevitabil”, a spus el.

Liderul francez promovează susținerea totală a Ucrainei, dar are în vederea păstarrea securității Europe, ceea ce înseamnă că este necesară o prevenție vizavi de confruntarea cu Rusia.

„Întotdeauna am spus că, în cele din urmă, arhitectura de securitate a Europei va trebui să apere pe deplin Ucraina. Dar trebuie să aibă în vedere și neconfruntarea cu Rusia și să reconstruiască un echilibru durabil de forțe. Dar mai sunt încă mulți pași care trebuie făcuți înainte de a ajunge la asta”, a adăugat Macron.

 

Digisport.ro
Frumusețea noului format Champions League: Celtic pe 2, Barcelona pe 23! Clasamentul complet după prima etapă
Stirile PROTV
Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Afacerile în care David Popovici vrea să investească: „Mi-ar plăcea și mi-aș dori”! Cum vrea să-i ajute pe români
EVZ.ro
Pensie de nabab în România. Câștigă mii de euro lunar
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Președintele CCR, Marian Enache, s-a căsătorit la 70 de ani. Ce funcții importante ocupă noua sa soție
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Soarta misterioasă a aurului lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu o avere colosală
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Planeta ia foc! A început un nou război. Ordinul de atac a venit deja azi, 19 septembrie
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro