Emmanuel Macron a ajuns în România. Primele imagini cu președintele Franței

Emmanuel Macron a ajuns în România. Primele imagini cu președintele Franței
Emmanuel Macron, președintele Franței, a ajuns în România

Emmanuel Macron, președintele Republicii Franceze, a ajuns pe teritoriul României astăzi, 14 iunie, spre seară. Avionul acestuia a aterizat pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu din județul Constanța.

Președintele Franței a ajuns în România

Emmanuel Macron a fost întâmpinat atunci când a coborât din avion de prim-ministrul României, Nicolae Ciucă. Apoi, cei doi oficiali au fost preluați de către o mașină de protocol, iar coloana oficială s-a deplasat către Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Ajuns la baza militară, Emmanuel Macron s-a întâlnit cu soldații NATO francezi, dislocați la baza din Constanța. Premierul Nicolae Ciucă spune că a trimis un mesaj de mulțumire Franței pentru prezența militară în România a cadrelor armate NATO, cu ocazia primirii în România a președintelui francez.

„Am avut plăcerea de a-l primi pe preşedintele francez Emmanuel Macron în România. Bun venit, domnule preşedinte! Încă o dată, un mare mulţumesc Franţei pentru prezenţa militară în România, în cadrul forţei de reacţie rapidă a NATO”, a transmis Nicolae Ciucă, marţi seară, într-un mesaj pe pagina de Twitter a Guvernului.

Emmanuel Macron se va întâlni cu Klaus Iohannis miercuri

După ce a ajuns la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, Emmanuel Macron a ținut un discurs în fața soldaților francezi din județul Constanța, o mare parte din acesta, dar și o bună parte din comunicarea oficială a celor două state, cu ocazia vizitei, fiind transmise pe Twitter.

„În timp ce Rusia invada Ucraina, ați fost detașați în timp record aici, în România, într-o misiune care are sens, o misiune unică de protecție și credibilitate. Întruchipați solidaritatea și securitatea europeană. Națiunea vă este recunoscătoare pentru angajamentul dumneavoastră și al familiilor dumneavoastră”, a declarat Emmanueal Macron.

Alături de președintele Franței, din delegația franceză mai fac parte ministrul de externe al Franței, Catherine Colonna și Sebastien Lecornu.

De asemenea, conform Administrației Prezidențială, președintele Klaus Iohannis se va întâlni, în cursul zilei de miercuri, cu președintele Emmanuel Macron la baza militară de la Kogălniceanu.

După întâlnirea cu președintele României, delegația franceză va pleca spre Moldova, la orele prânzului, acolo unde vor fi primiți de către președinta Maia Sandu.

Citește și: Emmanuel Macron, decizie de ultimă oră după ce a fost umilit la o televiziune rusească. Ce i-a promis lui Volodimir Zelenski la telefon