Emma Răducanu, mesaj clar după schimbările dese de antrenori: „Poate lumea mă crede nebună”

Emma Răducanu, mesaj clar după schimbările dese de antrenori: „Poate lumea mă crede nebună”
Emma Răducanu ocupă locul 12 WTA și va participa pentru prima oră în carieră la turneul de la Roland Garros

Emma Răducanu, mesaj clar după schimbările dese de antrenori. Jucătoarea britanică cu origini românești a schimbat trei antrenori în mai puțin de un an. Deși ocupă locul 12 WTA, sportiva de 19 ani a fost criticată de specialiști pentru „strategia” adoptată în privința tehnicienilor cu care colaborează. Emma Răducanu n-a ezitat să ofere un răspuns ferm criticilor săi, declarându-se încrezătoare în deciziile pe care le ia.

Emma Răducanu, mesaj clar după schimbările dese de antrenori

Emma Răducanu, mesaj clar după schimbările dese de antrenori. Câștigătoarea US Open 2021 se află într-o permanentă căutare a antrenorului ideal. Jucătoarea britanică a atras atenția asupra sa, anul trecut, la Wimbledon, unde a ajuns în turul 4 venind din calificări și fiind ocupanta locului 343 în ierarhia WTA.

Emma Răducanu s-a despărțit după Wimbledon de antrenorul Niger Sears, socrul faimosului jucător Andy Murray. Emma a dat lovitura la US Open, în luna septembrie. Ea a câștigat Grand Slam-ul de la Flushing Meadows avându-l alături pe tânărul tehnician Andrew Richardson. Dar, spre surpriza generală, ea a decis să întrerupă colaborarea cu acesta, imediat după succesul din SUA.

„Poate lumea mă crede nebună”

Emma Răducanu a început colaborarea cu germanul Torben Beltz în noiembrie. Ea l-a demis pe acesta, după doar 5 luni, chiar înaintea turneului de la Madrid, unde l-a avut alături pe Iain Bates, cel care se ocupă de tenisul feminin în cadrul federației engleze.

Emma Răducanu și-a anunțat la acel moment și „strategia” viitoare, afirmând că va pune mai mult accent pe un sparring-partner. Și asta în condițiile în care vrea să petreacă și mai multe ore pe terenul de antrenament.

„Voi merge înainte punând mai mult accent pe sparring. A devenit tot mai evident pentru mine că trebuie să mă obișnuiesc cu viteza loviturilor celorlalte jucătoare. Îmi place să combin lucrurile. Vreau să lucrez foarte specific și am idei clare despre cum trebuie să o fac. Multe dintre aceste idei sunt ale mele”, a adăugat sportiva de 19 ani, potrivit Sky Sports.

Emma Răducanu s-a confruntat și cu numeroase accidentări. Ultima, chiar la Roma, unde a fost nevoită să abandoneze în partida din turul 2 contra Biancăi Andreescu. Specialiștii britanici consideră că marea problemă a tinerei sportive este faptul că a schimbat foarte des antrenorii. Ei au vorbit de un adevărat „carusel al antrenorilor”, lucru ce nu o ajută pe jucătoare cu origini românești.

A abandonat la Roma, dar va participa la Roland Garros

Emma Răducanu le-a răspuns criticilor și a afirmat că este încrezătoare că deciziile luate au fost bune chiar dacă, poate, lumea o privește ca pe o nebună.

„Este cu siguranță o călătorie în care învăț pe parcurs, dar contează ceea ce funcționează pentru mine, la nivel individual. Poate că nu funcționează pentru oricine și lumea poate mă privește ca pe o nebună, dar eu am încredere în deciziile mele și în ceea ce cred că este bine pentru mine. Am încredere în felul în care lucrez și privesc înainte”, a declarat Emma Răducanu, conform Tennis World USA.

Emma Răducanu ocupă locul 12 WTA și va lua startul, pentru prima oră ca jucătoare profesionistă, la turneul de la Roland Garros. Ea își va afla prima adversară după tragerea la sorți ce va avea loc joi seară.