Emma Răducanu, despre întâlnirea cu Simona Halep de la New York. Ce i-a zis la US Open

Emma Răducanu, despre întâlnirea cu Simona Halep de la New York. Ce i-a zis la US Open
Simona Halep și Emma Răducanu au fost eliminate încă din primul tur de la US Open 2022

Emma Răducanu este noua stea a tenisului mondial. Tânăra sportivă de origine româncă, deși reprezintă Marea Britanie, a vorbit cu emoție despre întâlnirea pe care a avut-o cu idolul ei Simona Halep la New York, la turneul de Grand Slam US Open.

Ce i-a spus Emma Răducanu Simonei Halep la US Open

La 19 ani, Emma Răducanu pare să aibă lumea tenisului la picioarele ei. I-a uimit pe fanii sportului alb și în acest an, când a ajuns până în sferturile de finală de la US Open. Tânăra sportivă care reprezintă Marea Britanie este o jucătoare de origine română și este cel mai mare fan al Simonei Halep.

Recent, cele două sportive s-au întâlnit la turneul de Grand Slam de la New York, acolo unde Emma Răducanu nu a putut să nu-și salute una dintre jucătoarele de tenis preferate din lume. Întrebată de reporterii Eurosport cine sunt idolii săi, românca a răspuns fără a sta pe gânduri:

„Simona Halep și Li Na. Este aboslut minunat să o văd aici pe Simona. Chiar i-am spus ‘bună’, este o experiență grozavă!

Ambele m-au ajutat, mentalitatea lor am adus-o în jocul meu. Ambele au muncit enorm și sunt un exemplu”, a declarat Emma Răducanu pentru Eurosport.

Bunica paternă a Emmei Răducanu este din București

Nu e de mirare că Emma Răducanu le admiră pe Simona Halep și Li Na, două sportive care reprezintă țările de origine ale părinților săi. Tatăl Emmei este român, iar mama sa provine din China. Tânăra de 19 ani s-a născut în Canada și s-a mutat la Londra pe vreme când avea doar 2 anișori.

Emma Răducanu este extrem de interesată de arborele sale genealogic, motiv pentru care vizitează cât poate de des România și China, locurile de baștină ale părinților săi. Sportiva a fost de câteva ori la București, acolo unde locuiește bunica ei paternă.

„Bunica mea locuiește în centrul Bucureștiului. Merg la ea de câteva ori pe an, este foarte frumos, iar mâncarea este incredibilă. Mamaia gătește special, îmi plac enorm prăjiturile făcute de ea. Am legături puternice cu Bucureștiul”, declara Emma Răducanu acum câteva luni de zile.

Simona Halep a lăudat-o pe Emma Răducanu

Simona Halep a avut numai cuvinte de laudă de adus la adresa tinerei jucătoare de tenis Emma Răducanu. Ex-liderul mondial susține că sportiva de 19 ani este o jucătoare completă și rapidă, făcându-i cinste noii generații de sportivi din care face parte.

„Nu o consider surpriză pe Emma Răducanu pentru că la Wimbledon a ajuns în turul 4, a arătat un tenis plăcut și bun. Fernandez mi se pare o jucătoare completă și foarte rapidă. O nouă generație vine din urmă, mă bucur pentru ele”, a menționat Simona Halep, acum ceva timp.

Urmăriți Playtech.ro și pe