17 nov. 2021 | 06:54

Emilian Imbri, mesaj macabru pentru nevaccinați înainte de Crăciun: ”Pământul e destul de înghețat și tare”

Sănătate
Emilian Imbri, mesaj macabru pentru nevaccinați înainte de Crăciun: ”Pământul e destul de înghețat și tare”
Emilian Imbri, fost manager al SPitalului Victor Babeș

Medicul Emilian Imbri, fostul manager al spitalului Victor Babeș, a transmis un mesaj terifiant către cetățenii nevaccinați. Din păcate, mulți medici și autorități recurg la diverse avertismente pentru a mobiliza populația să se imunizeze, însă de data aceasta, expertul în Sănătate a șocat o țară întreagă.

„Pământul este înghețat tare”

În cadrul unei emisiuni în care s-a abordat problema ratei de vaccinare reduse, medicul a subliniat un motiv pentru care oamenii ar trebui să se vaccineze, evitând orice risc de a se îmbolnăvi și de a ajunge la Terapie Intensivă, locul din care mulți pacienți nu reușesc să treacă.

Astfel, specialistul a transmis că odată cu sosirea iernii, pământul va îngheța si că va fi mai greu de săpat pentru noi morminte. Pe de altă parte, Emilian Imbri a subliniat că pentru români, numărul mare de decese reprezintă deja o normalitate, având în vedere că poporul nostru este obișnuit să îndure greul și situațiile mai puțin plăcute.

„Românii nu se mai vaccinează pentru că noi suntem un popor care ne obișnuim foarte repede cu greul, cu vitregiile, cu lipsa și neajunsurile. 300 sau 500 de morți pe zi este deja o obișnuință. Mergem pe ideea că asta este soarta noastră. Vaccinul este singurul lucru care te poate scăpa de Terapia Intensivă.

În urmă cu o lună, am spus un lucru, apoi mi-a părut rău că l-am spus. Am spus că vor fi în decembrie familii multe care îi vor plânge pe cei care au plecat de lângă ei. Gândiți-vă că vine frigul și pământul este destul de înghețat și tare”, a conchis fost manager de la Victor Babeș”, a transmis medicul Emilian Imbri, la B1TV.

„Oamenilor le e frică de doctori”

În urmă cu trei săptămâni, medicul Emilian Imbri explica temerea cea mai mare a oamenilor, care pare mai degrabă să fie față de medici, și nu de spitale. Acesta susținea că cetățenilor nu le place ideea că medicii nu stau la negocieri cu pacienții, aceștia prescriind ce consideră mai bine pentru profilul pacientului.

”Am senzația că oamenilor nu le e frică de spital, ci de doctori, pentru că doctorii nu cad la învoieli, nu negociază cum și-ar dori pacientul. Când medicul cedează și îi oferă pacientului Tocilizumab și muștar, că așa vrea pacientul, ăla nu mai e doctor. Medicul explică de ce nu îi dă și muștar la Tocilizumab. Își face schema de tratament pe care o adaptează la pacient. El înțelege pacientul, știe structura lui, știe bolile și atunci se adaptează”, a explicat Imbri la Digi24.

Expertul în Sănătate preconiza în cadrul aceleiași intervenții o scădere a cazurilor, dar nu și a presiunii din spitale și din cadrul secțiilor ATI.

„Dacă platoul rămâne platou, în curând începem să scădem. Presiunea pe spitale este însă aceeași și, deși vom începe să scădem, gravitatea cazurilor se va păstra și un număr mare din cei care rămân în spitale și care vor mai veni în spitale se vor agrava și vor trebui să ajungă la tratamente mai dure și în final să ajungă în ATI. Drame și pierderi vor mai fi, chiar dacă numărul de infectări va scădea”, a adăugat Emilian Imbri, potrivit sursei citate.

 

 

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Neatenția care îi lasă pe șoferi fără bani. Amenda este uriașă
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Capital.ro
Situația în care șoferii care produc un accident rutier pot pleca de la locul faptei | Momentul când trebuie raportat un accident
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro