Elon Musk și Jeff Bezos, anchetați în America. Ce ar fi comis cei doi miliardari, de fapt

Elon Musk și Jeff Bezos, anchetați în America. Ce ar fi comis cei doi miliardari, de fapt
Elon Musk și Jeff Bezosse află pe lista rușinii

Conform unui raport publicat recent mai mulți miliardari americani nu ar fi plătit timp de 4 ani taxe statului american. În lista publicată apar și numele primilor doi miliardari din lume. Elon Musk și Jeff Bezos se află pe lista rușinii, conform presei americane.

Cei mai bogați americani nu au plătit niciun impozit pe venit

Președintele Joe Biden se confruntă cu presiuni pentru introducerea unui impozit pe avere. Presiunile vin în urma unui raport care susține că cei mai bogați directori din America au evitat să plătească impozitul pe venit, unii de-a lungul mai multor ani.

Raportul a fost publicat de ProPublica, o organizație de jurnalism de investigație non-profit. Oficialii organizației au publicat concluziile referitoare la facturile fiscale ale celor mai bogați americani. Concluzia a fost că sunt deosebit de scăzute în comparație cu averea acestora în creștere și alte active.

Printre numele vehiculate este și cel al lui George Soros. Cunoscut drept omul care a spart Banca Angliei, acesta nu ar fi plătit niciun impozit federal pe venit pe parcursul a trei ani.

Elon Musk și Jeff Bezos se află pe lista rușinii

Pe lista rușinii, publicată de ProRepublica, apar numele primilor doi miliardari ai lumii. Elon Musk și Jeff Bezos apar cu datorii către statul american, pe o perioadă de cel puțin patru ani. Conform organizației, Elon Musk și Jeff Bezos, în 2018, respectiv perioada 2007-2011, nu au plătit impozitele pe veniturile acumulate.

Raportul susținea că fondatorul Amazon Jeff Bezos nu a plătit niciun impozit pe venit în 2007 și 2011. Patru ani mai târziu, pe măsură ce averea sa a crescut la 18 miliarde de dolari, Jeff Bezos a raportat pierderi și a primit un credit fiscal de 4.000 de dolari pentru copiii săi, potrivit ProPublica.

CEO-ul Tesla Inc. Elon Musk a reușit să facă același lucru în 2018. Fondatorul Bloomberg LP, Michael Bloomberg, și investitorii Carl Icahn s-au dovedit, de asemenea, că au plătit rate minime ale impozitului pe venit în ultimii ani.

Între 2014 și 2018, averea lui Warren Buffett ar fi crescut cu până la 24,3 miliarde de dolari. ProRepublica spune că acesa ar fi raportat că a plătit 23,7 milioane de dolari în impozite, potrivit datelor revizuite.

ProPublica spune că datele au fost furnizate organizației de știri după ce a publicat o serie de articole care examinează IRS. Organizația de știri a declarat că nu știe identitatea sursei și nu a cerut informațiile care i-au fost trimise. Comisarul IRS, Charles Rettig, a declarat marți că agenția sa deschide o anchetă asupra sursei informațiilor, conform New York Times.

„Pot confirma că există o anchetă cu privire la afirmațiile potrivit cărora sursa informațiilor din acel articol provine de la Serviciul de Venituri Interne.

Împărtășesc preocupările fiecărui american pentru natura sensibilă și privată și natura confidențială a informațiilor pe care le primește IRS.”, a declarat comisarul IRS, Charles Rettig.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI