Școala online, în plină pandemie de coronavirus, poate fi dificil de realizat pentru mulți elevi din România zilelor noastre. Avem însă și un exemplu pozitiv, în persoana Elisabetei Păcuraru, o învățătoare din Mehedinți, care a făcut posibilă școala online pentru toți elevii din clasa sa.
Elisabeta Păcuraru este, așadar, o învățătoare din Mehedinți care a făcut posibilă școala online pentru elevii din clasa ei. Când școala online a început, în luna martie, doar un singur copil avea tabletă.
Mai mult decât atât, unii dintre cei 21 de copii pe care îi are în clasă Elisabeta Păcuraru nu aveau nici măcar telefoane, astfel că le-a fost foarte greu să urmeze cursurile. Iar asta pentru că elevii își așteptau părinții de la serviciu pentru a putea lucra pe telefoanele lor. Cum a rezolvat Elisabeta Păcurariu problema?
”Cred că lucrurile s-au legat puţin, pentru că primele tablete ne-au sosit de la Fundaţia Narada, printr-o aplicaţie pe care am făcut-o acolo. Aceste fete minunate au un demers „Reacție pentru educație”, prin care dotează cu tablete, şcolile sau comunităţile mai sărace. Primele tablete le-am primit în urma acestui demers.
Au fost 11, după care mi-am dat seama că nu sunt suficiente, pentru că deşi ceilalţi elevi aveau un telefon în casă, al părinţilor, nu întotdeauna exista disponibilitatea 100% a părinţilor de a fi alături de copii, nu că nu ar fi vrut, ci pentru că aveau nevoie să se mai deplaseze, să îşi mai rezolve din probleme.
În urma acestei constatări mi-am deama că mai am nevoie de cel puţin nouă tablete care au venit ca urmare acestei stângere de fonduri pe care a organizat-o altă persoană, recunosc, nu eu. Eu doar am fost beneficiarul acesteia”, a mărturisit Elisabeta Păcuraru la postul de televiziune Antena 3.