Elevi, puși să scrie la școală în genunchi, din lipsă de bănci! Imaginile sunt virale în toată lumea deja

Elevi pusi sa scrie in genunchi, intr-o scoala din Genova

Mai mulți elevi din Italia au fost puși să scrie în genunchi, din lipsă de bănci, în prima zi de școală. Italia nu a început nici ea bine anul școlar 2020-2021, din cauza pandemiei de coronavirus. Autoritățile italene s-a confruntat cu multe probleme la începerea anului școlar în plină pandemie. Astfel, s-a ajuns în situația ca zeci de copii să fie fotografiaţi în timp ce îşi faceau lecţiile în genunchi chiar în prima zi de școală.

Mai mulți elevi, forțați să scrie în genunchi, în prima zi de școală. Unde a avut loc grozăvia care a generat un adevărat scandal

Pentru a limita răspândirea virusului ucigaș în școli, autoritățile italiene au comandat trei milioane de bănci unice pentru a asigura distanţarea elevilor. Cum mobilierul a întârziat să apară, un profesor din Genova a avut ideea să îi pună pe copii să scrie pe scaune în timp ce stăteau în genunchi.

Ideea profesorului nu a fost tocmai bine văzută de părinți și de autorități. Elevii au fost puși în genunchi să scrie sau să deseneze. Scaunele țin loc de bănci, iar profesorul îi supraveghează pe elevi cum se chinuie.

Cum au ajuns imaginile la părinți

Un profesor bine intenționat a fost cel care a trimis poza către un grup de părinţi cu scopul de a lăuda capacitatea uriaşă de adaptabilitate a elevilor la noile condiţii, însă efectul nu a fost cel scontat,de aici pornind un adevărat scandal.

Imaginile cu elevii îngenunchiaţi au apărut pe prima pagină a tuturor ziarelor din Italia. „Fără bănci, şcoala începe pe genunchi” scrie Il Mesaggero. „Atâtea probleme, dar şcoala începe„, titrează şi La Stampa. „Copiii în genunchi, bolnavii acasă„, a scris pe prima pagină şi Il Giornale.

Italienii au deschis școli pe unde și cum au putut

Elevi in curtea scolii
Elevi in curtea scolii

În toată Italia au fost amenajate săli de clase alternative pentru ca elevii să poată respecta regulile de distanţare. Astfel, biserici, săli de sport, containere din prefabricate sau moteluri au devenit peste noapte în şcoli.

În Bologna, un centru expoziţional s-a transformat într-o şcoală cu 75 de clase, unde vor învăța 1600 de elevi. Dincolo de scandal, începerea şcolii în Italia a adus şi bucurie. După șase luni de stat în case, copiii au fost cei mai fericiţi că pot merge din nou la școală. „Vreau sa ma văd cu colegii, cu învăţătoarele şi la şcoală învăţ mai bine decât acasă„, spune elevul Alexandru.

Începerea școlii, amânată în mai multe regiuni din Italia

De asemenea, în Italia există însă şi cinci regiuni unde, din cauza situaţiei epidemiologice, şcoala va începe de abia pe 24 septembrie. În plus, Italia trebuie să mai pună la punct şi problema personalului din școli.

Peste 50 de mii de profesori s-au pensionat anticipat de teama virusului ucigaș. Mulți dintre ei au și alte boli cronice, astfel că infectarea cu coronavirus le-ar putea aduce sfârșitul. Nu în ultimul rând, peste 13 mii de profesori au fost depistaţi pozitiv la testele coronavirus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI