O elevă din Satu Mare, umilită în fața clasei ca pe vremea lui Ceaușescu: ce a forțat-o diriginta să facă

Eleva umilită de dirigintă (Foto: PressSM)

A fost începută o anchetă la o școală din Carei, județul Satu Mare, după ce o elevă din clasa a V-a a fost umilită de dirigintă.

O elevă de la școala gimnazială din Carei, județul Satu Mare, a fost umilită în fața clasei chiar de diriginta sa. Ea a fost forțată să se tundă singură, cu foarfeca, în fața colegilor.

Diriginta s-a arătat deranjată că tânăra venise la școală cu părul vopsit.  În opinia dirigintei, regulamentul școlii interzice acest lucru.

Eleva, umilită ca pe vremea lui Ceaușescu

Metodele de „predare” ale dirigintei care a umilit-o pe elevă amintesc de perioda comunistă. Atunci, elevelor li se interzicea să vină la ore cu părul vopsit, iar elevii erau obligați să fie tunși scurt și aranjat.

Părinții fetei din Carei sunt revoltaţi de umilințele la care a fost supusă fata lor, motiv pentru au și depus o plângere la Inspectoratul Școlar.

”Priviți și voi cum a fost umilită pe data de 11.04.2019 această fetiță dintr-o școală gimnazială din județul Satu Mare, orașul Carei. Această elevă și-a decolorat părul, iar diriginta nemulțumită de această faptă i-a dat foarfeca în mână și a obligat-o să se tundă în fața clasei, umilind-o în ultimul hal. Fata, cu rușine și lacrimi de durere în ochi, se ascunde de colegii de școală purtând șapcă și capișon non-stop.  Fapta elevei se putea rezolva și în alt mod, nu cum a procedat diriginta ei, care normal trebuia să îi fie un al doilea părinte”, a spus un părinte pentru PressSM.

În apărarea ei, diriginta susține că se află la catedră de peste 20 de ani și se apără cu prevederile din regulamentul intern al școlii. Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă însă să își piardă postul.

”De luni i s-a spus să își schimbe culoarea părului. Nu s-a conformat, iar joi, diriginta i-a arătat foarfeca. Fata ar fi luat foarfeca și ar fi început să se tundă în fața clasei, moment în care o colegă s-a oferit să o ajute să se tundă (ne întrebăm de ce nu a oprit-o diriginta, n.red.). Era înainte de pauză cu câteva minute, după care diriginta a plecat. Când a revenit și a văzut cum a tuns-o colega, diriginta a atenționat-o și pe aceasta că nu a procedat corect. Fetița a mai venit la școală cu tocuri, spre exemplu, încălcând regulamentul școlar. Din păcate, nici părinții nu o ajută prea mult, fiind o familie violentă. Tânăra este conflictuală în raport cu colegii. Este foarte greu de ținut sub control un astfel de colectiv”, a spus unul dintre profesori pentru presa locală.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI