Elev din Hunedoara, strâns de gât de un profesor în timpul unei acțiuni de prevenire și combatere a violenței în școli. Ce s-a întâmplat imediat

Elev din Hunedoara, strâns de gât de un profesor în timpul unei acțiuni de prevenire și combatere a violenței în școli. Ce s-a întâmplat imediat
Elev, strâns de gât într-un liceu din Hunedoara Sursă foto: Adevarul.ro

O situație incredibilă a avut loc la Liceul „Matei Corvin” din Hunedoara, acolo unde un elev de 16 ani a fost maltratat de un profesor chiar în fața unor polițiști. Și mai șocant este faptul că acest lucru s-a întâmplat în timpul unei acțiuni de combatere a violenței în școli, astfel că exemplul practic a fost opus celui teoretic. În urma evenimentului, polițiștii au deschis dosar pe numele bărbatului.

La eveniment au participat și polițiști

Potrivit primelor plângeri făcute la poliție, se pare că băiatul atacat de profesor ar fi făcut imprudența să intre inopinant în sala de curs, moment în care profesorul deranjat de prezența acestuia l-a invitat să părăsească sala.

Pentru că nu s-a supus recomandărilor sale, dascălul ar fi recurs la violență fizică pentru a-l înlătura. De-a dreptul halucinant este faptul că acțiunea la care participa dascălul era fix aceea de a combate violența în școli, el însuși aplicând-o fără control în fața celor prezenți, inclusiv în fața polițiștilor.

”În urma primelor cercetări, polițiștii au stabilit faptul că elevul ar fi pătruns într-o altă sală de curs pentru a căuta un prieten, fără a observa prezența profesorului care susținea ora, iar la solicitarea acestuia de a părăsi sala de curs, ar fi avut un comportament neadecvat, fapt care l-a determinat pe profesor să recurgă la forță, pentru a-l scoate din sala de curs”, au transmis reprezentanții Poliției Hunedoara, potrivit Digi24.

Băiatul s-a prezentat la Unitatea Primiri Urgențe

Șocat de cele petrecute, elevul s-a prezentat la o Unitate de Primiri Urgențe, acolo unde medicii au constatat că acesta suferise o contuzie latero-cervicală. Cu diagnosticul clar oferit de medic, băiatul s-a prezentat la Biroul pentru Siguranța Școlară, denunțând incidentul la care a participat involuntar.

În cele din urmă, problema reclamată a fost discutată cu cei în măsură să rezolve aceste situații, urmând a fi găsite soluții reale pentru aceste evenimente mult prea des întâlnite.

”Astăzi, în jurul orei 11:40, polițiștii Biroului pentru Siguranța Școlară au fost sesizați verbal de către un minor în vârstă de 16 ani, elev al unei unități de învățământ din municipiul Hunedoara cu privire la faptul că ar fi fost agresat fizic de către un profesor al școlii respective.

Polițiștii se aflau în curtea unității de învățământ tocmai pentru o desfășurarea unor activități cu caracter preventiv, privind violența în școli.

Oamenii legii au aplanat starea conflictuală și au discutat despre incident cu cei implicați și cu reprezentanții școlii, în vederea identificării unor modalități de a preveni astfel de situații”, a transmis IPJ Hunedoara.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI