După o lungă perioadă de procese, Elena Udrea era dusă în spatele gratiilor. Deși se specula că ar putea scăpa de dosarele penale, magistrații au reușit să decidă contrariul. Fostul politician a tot încercat să ceară eliberarea, condiționată cel puțin, dar și acest demers a eșuat. Astăzi, redacția Playtech a aflat pe surse că Elena Udrea a fost transferată de urgență la spital. Și tot pe surse, exclusiv, am aflat și în ce stare se află fostul politician.
După procesul de extrădare din Bulgaria, polițiștii o preluau pe Elena Udrea și o trasportau direct la Penitenciarul Târgșorul Nou de lângă Ploiești, fiind o închisoare dedicată femeilor. În perioada care a urmat a tot încercat, fie să scape de dosare, fie să ceară eliberarea condiționată. Din păcate, toate acțiunile avocaților fostului politician au eșuat în fața magistraților.
Redacția Playtech a aflat pe surse că Elena Udrea a fost transferată de urgență la spital, mai exact la UPU Ploiești. Aceleași surse ne-au declarat în exclusivitate că a fost transferată în această în această dimineață, după ce i s-a făcut rău în curtea închisorii la ora de plimbare.
Surse din Administrația Penitenciarelor au declarat exclusiv pentru playtech.ro că Elena Udrea a primit primul ajutor. Ulterior a fost trimisă de urgență la UPU Ploiești.
Avocata ei, Silvia Uscov, contactactă imediat, a declarat că nu știe amănunte. Conform acesteia, ieri a fost familia ei in vizită la ea și era bine. Silvia Uscov mai spune că tot ieri, spre seară, a vorbit telefonic cu Elena Udrea și că aceasta era bine.
„Fiecare are problemele sale medicale, dar nu cunoastem de ce a ajuns azi la UPU…am luat deja legătură cu familia ei, fiindcă în primul rând un membru al familiei o poate vizita în aceste condiții, a precizat avocata Silvia Uscov, în exclusivitate pentru playtech.ro.
Până la ora la care scriem acest material, nu ne-au mai parvenit alte informații cu privire la starea de sănătate a Elenei Udrea.
Luna trecută, ANAF anunța că va scoate la licitație mai multe terenuri aflate în proprietatea Elenei Udrea, pentru a recupera parte din prejudiuc. Deși reprezentanții ANAF erau optimiști, la doar câteva zile aflam că nu au existat părți interesate de achiziția acestora.
Ba mai mult de-atât, coform procedurilor ANAF este acum obligat să reevalueze terenurile. La o licitație ulterioară să scadă prețurile de pornire. Conformdatelor ANAF, prima licitația a vut un preț de pornire de 800.000 de euro, cu tot cu TVA.
Acum, așa cum spuneam, acest preț va scade cu 25%, la circa 600.000 de euro. Rămâne de văzut dacă ANAF va reuși, la acest prețț, să recupereze prejudiciul.