Elena Udrea și Ioana Băsescu, veste extraordinară în dosarul în care sunt cercetate. Ce a decis judecătorul

Elena Udrea și Ioana Băsescu, veste extraordinară în dosarul în care sunt cercetate. Ce a decis judecătorul
Procesul care le vizează pe Elena Udrea și Ioana Băsescu a fost amânat

Elena Udrea și Ioana Băsescu au primit o veste extraordinară în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Judecătorul care s-a ocupat până acum de caz a decis să se pensioneze, iar completul de judecată a anunțat că procesul va fi amânat. Cauza va fi reluată abia pe 12 septembrie.

Procesul care le vizează pe Elena Udrea și Ioana Băsescu a fost amânat

În dosarul finanțării campaniei electorale din 2009 au fost trimiși în judecată, printre alții, Ioan Andronic (mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului), Elena Udrea (pentru instigare la luare de mită și spălare a banilor) și Ioana Băsescu, fiica fostului președinte al României Traian Băsescu (instigare la delapidare și instigare la spălarea banilor).

DNA anunța, la vremea trimiterii dosarului în judecată, că „în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.

Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare.”

Procesul a fost însă amânat până pe data de 12 septembrie 2019, întrucât judecătorul care se ocupă de caz se pensionează. Astfel, cauza va fi reluată de un alt complet de judecători. În aceste condiții, nu este exclus ca inculpații din dosar să ceară reluarea procesului de la zero. O adevărată lovitură de teatru va fi dacă judecătorii vor decide că faptele la care procurorii fac referire în dosar s-au prescris, având în vedere că totul s-a petrecut în campania electorală din 2009.