Elena Udrea și Ioana Băsescu încearcă să scape de închisoare. Ce se întâmplă chiar azi

Elena Udrea și Ioana Băsescu încearcă să scape de închisoare. Ce se întâmplă chiar azi
Elena Udrea și Ioana Băsescu vor să scape de închisoare

Elena Udrea și Ioana Băsescu vor să scape de închisoare. Pentru acestea iese în prim-plan o ultimă șansă. Ce se va întâmpla chiar azi va indica soarta celor două.

Elena Udrea și Ioana Băsescu vor să scape de închisoare: ultima șansă pentru cele două

Fostul ministru al Turismului este așteptat în cursul zilei de azi pentru a da câteva explicații în fața magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Concret, se judecă apelul în dosarul penal în care Elena Udrea și Ioana Băsescu sunt condamnate la închisoare cu executare pentru faptele comise în cadrul campaniei electorale din 2009.

Termenul a început la orele 14:00, moment din care vor fi audiați martorii din acest caz. În luna mai a lui 2017 procurorii DNA i-au trimis în instanță pe: Elena Udrea (pentru luare de mită și spălarea banilor), Gheorghe Nastasia, Victor Tarhon (pentru luare de mită) și Ioana Băsescu (pentru instigare la delapidare și instigare la spălarea banilor).

DNA a dispus și trimiterea în judecată a lui Dan Andronic pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. Procurorii au mai menționat în rechizitoriu că în cursul anului 2009 în contextul campaniei pentru alegerile prezidențiale au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni, corupție, delapitare și evaziune fiscală. Acești bani au fost ulterior folosiți pentru plata unor servicii prestate în această campanie electorală.

„O blestem pe judecătoare”

Condamnarea fostului ministru al Turismului a avut loc în data de 2 martie, de către Curtea de Apel București. Elena Udrea a primit 8 ani de închisoare, iar Ioana Băsescu 5 ani de închisoare. Prima reacție a fostei blondine din politică a fost șocantă. Cea din urmă a blestemat-o pe judecătoare la finele mesajului.

„O blestem pe judecătoare să simtă ce simte copilul meu. M-am întors în țară cu convingerea că ceva s-a schimbat în Justiție și că poți să te aperi, ceea ce eu nu am făcut în dosarul Gala Bute. Din acest punct de vedere sunt liniștită.

Am adus toate probele care se puteau aduce că acuzațiile procurorilor erau rupte de realitate. În 2009 când procurorii spun că am instigat niște colegi de partid să meargă să caute finanțare, nu exista fapta de luare de mită pentru altul.

Această faptă a devenit incriminată în 2014. Deși procuroarea recunoaște totuși mă condamnă pentru că spune ea eram parte a unor tratate care incriminau fapta mea”, a declarat aceasta în trecut la Antena 3.

Fostul oficial a mai subliniat că a sperat ca măcar să aibă parte de o judecată corectă: „Eu am sperat că nu mai sunt o miză pentru nimeni. Am sperat că voi avea parte de o judecată corectă. Dacă voiai neapărat să mă condamni, găseai un argument la oricare altă faptă, nu aici unde singur recunoști că nu există text de lege.”