Elena Udrea, într-un nou dosar penal. Ce probleme grave are acum fostul ministru

Elena Udrea, într-un nou dosar penal. Ce probleme grave are acum fostul ministru
În luna martie 2021 Elena Udrea și Ioana Băsescu primeau sentința în dosarul celor 4 milioane de euro

În luna martie 2021 Elena Udrea și Ioana Băsescu primeau sentința în dosarul celor 4 milioane de euro. Condamnată la 8 ani de închisoare fostul ministru avea să recurgă la atacarea deciziei în instanță. Acum, la aproape trei luni de la sentință celebra blondă are noi probleme cu justiția. Totul a plecat de la un presupus plic cu secrete de stat găsit în curtea sa.

Elena Udrea și secretele de stat

După aproape trei luni de la sentința dată de judecători, de opt ani de închisoare, Elena Udrea ar putea fi acuzată de un delict mult mai grav. Conform avocatului acesteia, Veronel Rădulescu, Elena Udrea ar fi găsit în curtea sa un plic cu secrete de stat. Același avocat relatează că Elena Udrea ar fi mers cu el la judecători, cerându-le acestora să analizeze conținutul plicului.

”Eu nu am cunoştinţe despre conţinutul documentelor care au fost prezentate de doamna Udrea instanţei de judecată. Ştiu  că dumneaei a intrat în posesia unor documente care par a fi documente clasificate.

A solicitat instanţei să le studieze şi să vadă dacă sunt autentice, să solicite un punct de vedere instituţiilor abilitate pentru că ar fi fost un document care era esenţial în apărarea doamnei Udrea, doar că instanţa a refuzat.”, a declarat Veronel Rădulescu, conform România TV.

DNA o acuză pe Udrea de divulgarea de secrete de stat

La una din înfățișările în dosarul campaniei electorale din 2009, spune avocatul, Elena Udrea s-ar fi prezentat cu presupusul plic. Acestea le-ar fi spus judecătorilor despre ce ar conține plicul și le-ar fi cerut acestora să cerceteze documentele. Același avocat spune că cererea Elenei Udrea a fost refuzată de judecători pe motiv că plicul conţinea documente confidenţiale.

În urma acestui demers se pare că DNA s-a autosesizat făcând o plângere către DIICOT. În plângere DNA o acuză pe Elena Udrea de o posibilă divulgare a unor secrete de stat. Ulterior procurorii ar fi audiat-o pe Elena Udrea. Cât despre conținutul plicului, surse judiciare spun că ar fi vorba despre note și adrese de la SRI.

Cât despre dosarul în care Elena Udrea a fost trimisă pentru opt ani în spatele gratiilor s-a aflat și numele unuia dintre cei denunțători ai Elenei Udrea. Se pare că unul dintre cei trei este Bogdan Buzăianu. Acesta ar fi fost artizanul unor adevărate tunuri financiare atât în România, cât și în afara țării. Unul din cazurile celebre este cel de la Hidroelectrica, când Buzoianu încheia în 2014  cel mai mare contract de energie. Conform datelor vremii valoarea contractului era de aproape 1 miliard de dolari.